Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Retail Eurozone groeit met 0,1% in maart

VK: Supermarkt opent nieuw filiaal op locatie voormalig politiebureau 
Een nieuwe supermarkt zal haar deuren openen op de locatie van een voormalig politiebureau in West-Wales. Co-Op heeft laten weten haar huidige filiaal in Ammanford te sluiten en een nieuwe winkel te openen op de plaats waar het voormalige politiebureau en de rechtbank gevestigd waren. Het Victoriaanse gebouw werd in 2004 gesloopt en de retailer hoopt het terrein nieuw leven in te blazen en haar klanten een nog betere winkelervaring te kunnen bieden dan in haar bestaande winkel in het centrum van de stad. 

Voor derde maand op rij trage groei Roemeense retailafzet
De Roemeense retailafzet vertoonde in maart al voor de derde maand op rij een tragere groei, zo blijkt uit cijfers van het Nationale Bureau van de Statistiek. De afzet van levensmiddelen, dranken en tabak nam in maart op jaarbasis met 11,9% toe en die van non-foodproducten met 4,6%. De retailafzet nam in deze maand met 0,6% toe ten opzichte van februari, toen de afzet met 2,8% afnam. 

Carrefour China lanceert nieuwe concept store
Carrefour heeft een nieuwe concept store 'Le Marché' geopend in Shanghai. De winkel werd op 27 april officieel geopend. Deze nieuwe concept store combineert retail en foodservice in een stijlvolle ambiance voor een nog betere winkelbeleving. Klanten kunnen verse, levende vis kopen en die ter plaatste laten bereiden en opeten. Deze 'ready-to-eat'-ervaring in winkels wint steeds meer terrein. In de Carrefour Le Marché winkel bevindt zich ook een bakkerij, groente- en fruitafdeling, een elektronica-afdeling en is een overvloed aan importproducten te koop. 

China: JD.com opent grootste onbemande winkel in regio Xiong'an 
China's tweede grootste e-commerce bedrijf JD.com heeft haar eerste onbemande winkel geopend in Xiong'an New Area, een nieuw district ten zuiden van Beijing, dat de regering tot nieuwe economische hub wil laten uitgroeien. JD.com opende de winkel van 246 m2 vorige week en de onlinereus heeft hiermee de grootste winkel geopend in haar groeiende reeks van onbemande winkels.
Bron: mingtiandi.com

Eurostat: Retailafzet Eurozone groeit met 0,1% in maart
De retailafzet in de Eurozone nam in maart met 0,1% toe ten opzichte van februari van dit jaar. Dit blijkt uit cijfers van Eurostat. Het statistiekbureau van de Europese Unie schrijft de groei toe aan de toename van 0,2% in de afzet van levensmiddelen, dranken en tabak, De afzet van non-foodproducten nam daarentegen met 0,5% af. Letland (+2,3%), Portugal (+1,8%), Oostenrijk en Zweden (beide +1,3%) registreerden de grootste jaarlijkse groei in het totale retail-handelsvolume. Krimp was er in Ierland (-1,7%), Polen (-0,8%), het Verenigd Koninkrijk (-0,7%) en Duitsland (-0,6%). 

China: Jaaromzet Alibaba groeit met 58%
Alibaba meldt dat haar jaaromzet in het fiscale jaar dat op 31 maart eindigde met 58% is gegroeid (33,4 miljard). De inkomsten uit de online-verkoopactiviteiten stegen met 60% naar €28,6 miljard en die uit cloud diensten met 101% naar €1,8 miljard. De omzet van digitale media en entertainment groeide met 33% naar €2,7 miljard. Het jaarlijkse aantal actieve consumenten op Alibaba's retailplatforms bereikte 552 miljoen, wat een toename van 98 miljoen inhoudt gedurende de periode van twaalf maanden tot aan 31 maart. De Hema-winkels van Alibaba combineren on- en offline retail om de consument een 'naadloze' shopervaring aan te kunnen bieden. De retailer groeit snel en heeft zich recent in vier nieuwe steden gevestigd (Xi'an, Nanjing, Wuhan, Guangzhou) en breidt haar netwerk uit naar 46 winkels in heel het land. In het fiscale jaar 2018 heeft Alibaba 17 nieuwe winkels geopend en in de eerste vier maanden van 2018 openden nog eens 23 winkels hun deuren. In januari maakte Alibaba bekend dat het voor het einde van het jaar 30 nieuwe winkels in Beijing zal openen. Hema heeft recent een 24 uurs bezorgdienst geïntroduceerd. De Hema cloud geeft klanten bovendien toegang tot producten die niet in de fysieke winkels te koop zijn. 

VS: Blue Apron maakt retaildebuut in Costco
Blue Apron is begonnen met een pilot voor de verkoop van maaltijdboxen bij een aantal geselecteerde Costco-winkels aan de westkust. Het is de eerste keer dat het bedrijf haar maaltijdboxen in de retail aanbiedt. De pilot ging op 28 april van start in 15 Costco-filialen. 

Rapport: Amerikaanse online retailafzet zal tien maal sneller groeien dan afzet in winkels
De komende vijf jaar zal de online afzet van kruideniersproducten tien maal sneller groeien dan die in de winkels, zo blijkt uit een rapport van adviesbureau Brick Meets Click. Het bureau voorspelt een jaarlijkse groei van 13% van de online-afzet ten opzichte van een groei van 1,3% van de afzet in winkels. Brick Meets Click verwacht eveneens dat e-commerce tegen het einde van 2022 8% van de Amerikaanse kruideniersafzet zal vertegenwoordigen. Eind vorig jaar was dit nog 5%. Het bureau wijst erop dat online-aanbieders die een gezamenlijke transporteur gebruiken, zoals Amazon.com en leveranciers van maaltijdboxen, een tragere groei door zullen maken dan zogenaamde 'in-market'-bedrijven die met directe levering en ophaalpunten in winkels werken. Deze in-market-spelers hebben echter vaker te maken met felle concurrentie, waarbij in grote steden er gemiddeld tien online boodschappenaanbieders zijn. "Nu de markt zich op deze manier ontwikkelt, ontstaat er een steeds groter online-klantenbestand maar zal er ook makkelijker van de ene naar de andere aanbieder overgestapt worden door actieve online-shoppers omdat deze op zoek zijn naar de beste winkelervaring," aldus David Bishop van Brick Meets Click. 

VS: Supervalu rondt verkoop 21 Farm Fresh-winkels af
Supervalu heeft laten weten dat het de eerder aangekondigde verkoop van 21 van haar 38 Farm Fresh-winkels aan drie verschillende retailers: Harris Teeter, Kroger Mid-Atlantic Division en Food Lion, heeft afgerond. "Ik waardeer de inzet van het team om deze transacties tijdig af te ronden," vertelt Supervalu-directeur Mark Gross. "We werken er iedere dag aan om een snelle transformatie van ons bedrijf mogelijk te maken en de verkoop van Farm Fresh is een nieuwe stap voorwaarts in ons streven om de meest gewaardeerde leverancier van retailers in het hele land te worden."Supervalu blijft werken aan de verkoop van de resterende Farm Fresh winkels aan bestaande en toekomstige klanten.

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018