Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Vorige week eerste kaswatermeloenen uit Almeria geoogst


Vorige week begon Sandía Fashion aan zijn nationale meloenenseizoen. De verwachtingen voor de vraag naar het product zijn uitstekend. De eerste Spaanse Fashion meloenen zijn al aanwezig op de markt. Vorige week begon Sandía Fashion met de oogst van het eerste fruit in de Poniente Almeriense (het zuidwesten van de provincie Almería). Opvallend is dat deze meloenen in kassen geteeld worden. Dit gebied is ieder seizoen de eerste regio in Europa die meloenen afzet op de markt.

Joquín Hidalgo, algemeen coördinator van Grupo AGF (eigenaar van het merk Sandía Fashion) is tevreden met de goede verwachtingen waarmee het nationale seizoen begint. "We hebben meer zin om meloen te eten als het warmer is en dat brengt de verkoop op gang. Tegelijk moeten we de consumptie van dit fruit, dat met de zomer geassocieerd wordt, ontmystificeren, want Sandía Fashion beschikt praktisch acht maanden per jaar over het product. Daarom willen we leidend zijn in de mentaliteitsverandering van de consument en mensen aanmoedigen te genieten van de smaak van de Fashion meloen, niet alleen in de zomer, maar praktisch het hele jaar door. Daar vragen onze consumenten ook steeds meer om".

Half februari kwamen de eerste Fashion meloenen uit Senegal aan op de belangrijkste markten. Omdat de kwaliteit van de teelt in Senegal voortreffelijk is, is deze plek uitgekozen voor het tegenseizoen, in plaats van Centraal-Amerika.

De oogst van de Fashion meloen in de Poniente Almeriense is met ongeveer twee weken vertraagd in vergelijking met vorig jaar. Er is sprake van een daling van de volumes in het begin van dit seizoen. De oorzaak hiervoor ligt in de ongunstige weersomstandigheden van wind en regen. Deze beïnvloeden de bijenbestuiving. "Voor het volledige seizoen wordt echter een oogst met een omvang van meer dan 80 miljoen kilo voorzien, wat een groei van tussen de 2 en 3% betekent", aldus Hidalgo.

Het seizoen van Senegal was uitstekend, beter dan eerdere seizoenen. Daarbij bleven de standaarden op het gebied van kwaliteit, smaak en gezondheid die kenmerkend zijn voor Sandía Fashion, evenals de afwezigheid van pitjes, onveranderd.

Vanaf half juni begint Sandía Fashion met de oogst van de meloenen vanuit de volle grond in Levante de Almería, Sevilla en Murcia en zo de hele kuststreek van de Middellandse zee langs, met het hoogtepunt in La Mancha.


Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018