Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Betere resultaten dankzij trainingsprogramma VN

Egyptische druiventelers tevreden

Sayed Ali uit Egypte is één van de 800 telers en arbeiders in de regio Beheira die profiteren van een trainingsprogramma dat de Voedsel en Landbouworganisatie (FAO) van de Verenigde Naties hier heeft opgezet. Het programma kwam tot stand in samenwerking met het ministerie van landbouw en is bedoeld om de landbouwpraktijken te verbeteren om zo verliezen in de waardeketen te beperken met behoud van kwaliteit. 

De training maakt onderdeel uit van het driejarige project 'Food Loss and Waste Reduction and Value Chain Development for Food Security' in Egypte en Tunesië. In september 2018 loopt het project af. Deskundigen geven training door middel van theoretische kennis en praktijkdemonstraties. Ze richten zich hierbij op onderwerpen die betrekking hebben op de totale waardeketen, zoals de factoren voor de oogst, het sorteren, verpakken en bewaren, de voedselveiligheid, kwaliteitscontrole en marketing. 

"Ik heb geleerd hoe ik mijn gewassen het best kan onderhouden en verliezen kan voorkomen," vertelde Ali aan Xinhuanet terwijl hij de druiven op zijn 15,5 hectare tellende bedrijf inspecteerde. Hij liet weten dat verliezen hem voorheen duizenden euro's per jaar kostten. Nu zijn deze bijna nihil omdat hij de aanwijzingen van de FAO zorgvuldig heeft toegepast. Hij heeft de vele problemen met ziekten waar zijn bedrijf jaarlijks mee te maken had effectief kunnen vermijden. Ali hoopt nu dat hij zijn druiven kan gaan exporteren, met name naar China, dat onlangs een akkoord met Egypte heeft gesloten voor de import van groenten en fruit uit Egypte. Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018