Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Grieks aardappel- en uienmerk gelanceerd

Na twintig jaar lang industrieaardappelen geleverd te hebben aan 's werelds grootste chipsfabrikanten, vertelt Yiannis Stavrou dat zijn bedrijf mogelijkheden zag om de versmarkt te betreden, wat resulteerde in het nieuwe aardappel- en uienmerk, Fokeon Gaia, dat tijdens de Freskon vakbeurs van dit jaar haar première beleefde. 


De officiële onthulling van het nieuwe merk voor verse aardappelen en uien, Fokeon Gaia, in het bijzijn van Christos Katsanos (links) en Ioannis Stavrou van Fokeon Gaia. 

De naam Fokean Gaia is sterk geworteld in het verleden. De bevolking van Fokeon teelt al eeuwenlang aardappelen en Gaia is Ougrieks voor 'moeder aarde'. 

De aardappelen zullen vanaf half juni van dit jaar tot eind maart leverbaar zijn. De aardappelproductie wordt op 7.000 ton geraamd en die van uien op 5.000 ton. Dankzij haar ruime ervaring met bewerkte aardappelproducten beschikt Fokeon Gaia over haar eigen koelfaciliteiten. Yiannis vertelt dat het bedrijf zal gaan exporteren naar andere landen op de Balkan, waaronder Albanië en Roemenië, maar tevens van plan is om mettertijd uit te breiden naar nieuwe markten en de markt voor vers gesneden AGF. 



"We hebben het de laatste jaren moeilijk gehad in Griekenland vanwege de economische crisis maar ik denk dat we het ergste inmiddels achter de rug hebben. We werken samen met andere telers die allemaal GlobalGAP gecertificeerd zijn. We hebben onze eigen koelfaciliteiten en pakstations zodat we aan de wensen van iedere klant tegemoet kunnen komen. Onze meest gangbare verpakkingen zijn nylon netten met een wikkel, waarop meer informatie over de geschiedenis van onze regio te vinden is, zodat de consument weet waar het product vandaan komt. Verpakkingen zijn in Griekenland nog niet zo in ontwikkeling als op andere markten. Zo'n 70% van de aardappelen wordt hier nog los verkocht en slechts 30% verpakt. We zien hier echter wel geleidelijk verandering in komen."

Fokeon Gaia levert de aardappelrassen Bellini, Lissette en Spunta, evenals rode en gele uien. 

Voor meer informatie:
Yiannis Stavrou
Fokeon Gaia
Tel: +30 22340 31785
Fax: +30 6976 995 995
Email: i.stavrou@yahoo.gr
fokeongaia.gr (coming soon)
Publicatiedatum: