Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Willem van Rooij, Hispalco:

"Hogere prijzen dan verwacht bij seizoensstart Spaans steenfruit"



Tholen - Het Spaanse steenfruitseizoen is alweer even onderweg. Volgens Willem van Rooij van de commerciƫle afdeling van Hispalco zijn de prijzen over het algemeen hoger gestart dan verwacht, waardoor veel klanten even een afwachtende houding hebben aangenomen tot de prijzen wat gingen dalen. "Anderzijds hebben de groothandelaren wel zin in nieuw zomerfruit, maar het moet prijstechnisch niet te gek worden."



Volgens Willem heeft Spanje dit jaar minder perziken op de markt, nog minder paraguayo's, ligt het aanbod nectarines in lijn met andere jaren, maar is er wel een ruim aanbod aan abrikozen beschikbaar. "In mijn optiek starten sommige telers in Murcia te snel met het aanbieden van abrikozen. Ik wacht liever even tot de brix en kleur optimaal is. Mijn motto is: ik verkoop alleen fruit dat goed is, anders verkoop ik het niet. In andere productieregio's, zoals Sevilla, zijn de abrikozen overigens wel eerder rijp."



Het kersenaanbod stemt Willem daarentegen wel tot tevredenheid. "We hebben hier keigoede Ruby-kersen beschikbaar, harde kersen met een brix van 15. Dit is een heel ander segment dan de Burlat-kersen die her en der worden aangeboden, maar er zit dan ook wel een prijskaartje aan!"


Voor meer informatie:
Hispalco S.A.
TEL: (+34) 963 404 422