Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jacob Aktalan, MG Fruit:

"Markt watermeloenen dit jaar nog niet slecht geweest"

Tholen - Op de meloenenmarkt is het momenteel op en tekort. "Ze zijn niet aan te slepen", vertelt Jacob Aktalan van MG Fruit. "Het overzeese aanbod is grotendeels van de markt, een paar verdwaalde containers uit Panama en Costa Rica daargelaten. Daarbij valt de Spaanse aanvoer nog tegen en dat resulteert in hele goede prijzen. Seedless watermeloenen zijn sowieso erg beperkt beschikbaar en prijzen liggen op een niveau tussen de 1,20 en 1,30 euro. Ook voor de Marokkaanse Dumara-watermeloenen in bins wordt een prijs tussen de 75 en 80 cent gevraagd, dus dat zijn mooie prijzen."



"In feite is het watermeloenenseizoen vanaf het einde van het Braziliaanse seizoen nog niet slecht geweest op een kleine dip rond Pinksteren na vanwege enorme vertragingen", constateert Jacob, tevreden. "Ook de andere meloenen worden vlot verkocht. Door bootvertragingen zijn er nog wat Galia- en Cantaloupe-meloenen vanuit Honduras onderweg al is de kwaliteit daar niet heel denderend van, maar over het geheel is er meer vraag dan aanbod. Vooralsnog is de Spaanse aanvoer beperkt, al zal dat ongetwijfeld veranderen als binnen enkele weken Murcia op de markt komt. Dat is toch vanouds het groeigebied voor de Galia's."



"Het zonnige weer is uiteraard altijd goed voor de meloenenconsumptie, al kan ik ook niet zeggen dat de meloenen uit je handen worden getrokken vanwege de hoge prijsniveaus. Nu is het hopen dat we dat een keer door kunnen trekken, zodat het voor zowel ons als onze leveranciers een mooi jaar kan worden!"




Voor meer informatie:
Jacob Aktalan
MG Fruit
Handelscentrum ZHZ 49-60
2991 LD Barendrecht
Tel: 0180-745470
jacob@mgfruit.nl
www.mgfruit.nl