Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Europatat verwelkomt Gilles Fontaine als nieuwe voorzitter

Op 3 mei jongstleden vond voor de zeventigste maal de Algemene Vergadering van Europatat plaats, de European Potato Trade Association. Tijdens deze bijeenkomst werd een nieuwe raad van bestuur gekozen.

Europatat verwelkomt Gilles Fontaine als nieuwe voorzitter evenals Domenico Citterio en Heero Gramsma als respectievelijk vicevoorzitter en penningmeester. 

Tijdens de Algemene Vergadering in Brussel werden de jaarrekening en het nieuwe strategische plan van Europatat goedgekeurd. In dit strategische plan zijn de visie en missie van Europatat omschreven en de belangrijkste actiegebieden en prioriteiten voor de komende drie jaar (2018-2020), die richtinggevend zullen zijn voor de wijze waarop de vereniging de belangen van de sector in deze periode zal behartigen. 

De nieuwe voorzitter Gilles Fontaine is blij met de nieuwe strategie waarmee Europatat vooruitgang zal kunnen boeken in het realiseren van haar belangrijkste doelstellingen. Fontaine is directeur van Desmazières (Agrico) een bedrijf dat gespecialiseerd is in de aardappelhandel en biologische consumptie. Hij is sinds 2016 bestuurslid van Europatat en was voorheen directeur van FEDEPOM, de Franse belangenorganisatie voor aardappeltelers en -leveranciers, evenals vicevoorzitter van de aardappelpootgoedafdeling van het GNIS. 

"Ik zou alle leden van Europatat willen bedanken voor het vertrouwen dat ze in mij hebben geplaatst. Als nieuwe voorzitter van Europatat wil ik de stem van onze organisatie door laten klinken in de internationale sector om de gezamenlijke belangen van al onze leden te vertegenwoordigen."

Het jaarlijkse Europatat Congress, dat op 4 mei plaatsvond, had als thema 'Potatoes: a healthy, sustainable and responsible sector' en stond in het teken van de vele voordelen van de sector en de beleidsmatige en technische kerngebieden van gezondheid, duurzaamheid en verantwoordelijkheid binnen de sector. 

Voor meer informatie:
europatatcongress.eu

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018