Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Lidl wil jaaromzet van €100 mld

Co-op doet proef met bezorgrobots

China: Hema opent nieuwe vestigingen
Hema heeft onlangs tien nieuwe vestigingen in even zoveel Chinese steden geopend. Door de nieuwe openingen is het netwerk van de keten uitgebreid naar 46 winkels in 13 Chinese steden, waarbij er vier nieuwe markten zijn aangeboord. De nieuwe regio's zijn de steden Xi'an, Nanjing, Wuhan en Guangzhou. De andere filialen werden geopend in Beijing, Shanghai, Hangzhou, Suzhou, Chengdu en Shenzhen, wat regio's zijn waar Hema al langer actief is. Verder beslaat het netwerk van de keten nog de steden Ningbo, Fuzhou en Guiyang.
Bron: alizila.com

Wit-Rusland: Eurotorg meldt jaarresultaten
De Wit-Russische supermarktketen Eurotorg heeft zijn resultaten voor 2017 bekend gemaakt. In 2017 werd een netto jaarwinst behaald van 102,5 miljoen Wit-Russische roebel (€42,6 miljoen). Een jaar eerder was er nog sprake van een verlies van 42,8 miljoen roebel (€17,8 miljoen). De de aangepaste netto winst steeg van 30,4 miljoen roebel tot in 2016 tot 113,2 miljoen roebel (van €12,6 miljoen tot €47,1 miljoen). De bruto winst nam met 44,4% toe tot 371,7 miljoen roebel (€154,6 miljoen).
Bron: uk.reuters.com

Kenia: Carrefour werkt samen met Village Market
Carrefour heeft in Kenia een overeenkomst gesloten met het winkelcentrum Village Market. Carrefour gaat later dit jaar een eigen vestiging binnen het winkelcentrum openen. In tegenstelling tot andere vestigingen van Carrefour, zal de nieuwe winkel zich bijna uitsluitend op voedingsmiddelen richten. "Carrefour Market is een innovatieve benadering waarmee we consumenten van dienst kunnen zijn door aan hun dagelijks behoeftes te voldoen. Dit laat zien hoe toegewijd we zijn met betrekking tot het effectief beantwoorden van de wensen van de consument, terwijl we tegelijkertijd onze aanwezigheid in Kenia uitbreiden," zegt Franck Moreau, die verbonden is aan Majid Al Futtaim.
Bron: businessdailyafrica.com

Ierland: BWG wil concurrent overnemen
De groothandelaar BWG is van plan om de concurrent 4 Aces Wholesale over te nemen. BWG heeft van de Ierse mededingingsautoriteit toestemming voor de overname gekregen, mits er aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan. BWG staat vooral bekend als leverancier voor Spar, Eurospar, Londis en andere onafhankelijke winkelketens in Ierland. De overname van 4 Aces Wholesale houdt in dat BWG voor het eerst een leverancier wordt voor een deel van het concurrerende netwerk van de groothandelaar Gala. Gala levert aan winkels in negen Ierse districten, van Monaghan tot Tipperary.
Bron: irishexaminer.com

Duitsland: Lidl-eigenaar wil jaaromzet van €100 mld
De Duitse eigenaar van de discountketens Lidl en Kaufland, de Schwarz Gruppe, wil in 2018 een jaaromzet behalen van meer dan €100 miljard. Het bedrijf is van plan om dit jaar meer te investeren. Vorig jaar steeg de omzet van de Schwarz Gruppe met 7,4% tot €96,9 miljard, waarvan €74,6 miljard werd gegenereerd door Lidl. Lidl heeft op dit moment 10.460 vestigingen in Europa en de VS samen.
Bron: reuters.com

VK: Co-op doet proef met bezorgrobots
Co-op-klanten in Milton Keynes kunnen nu hun boodschappen thuis laten bezorgen door robots. Het filiaal in Monkston doet al vier weken lang een proef met zelfstandige robots, waarbij de nieuwe dienst wordt gepromoot door middel van social media. Op dit moment zijn er 10 tot 15 robots in gebruik en zijn er sinds het begin van het project zo'n 1.000 bestellingen bezorgd. De robots hebben een snelheid van ongeveer 6 km per uur en kunnen een gewicht dragen van 10kg. De robots zelf wegen 25kg, hebben zes wielen en zijn uitgerust met negen camera's en een aantal geavanceerde sensoren, zoals radar en ultrasonische sensoren. Hierdoor hebben de robots zicht op hun omgeving en kunnen ze op eigen houtje obstakels ontwijken. Het filiaal in Monkston bevindt zich vlakbij het bedrijf Starship Technologies, dat de robots heeft ontwikkeld.
Bron: retailanalysis.igd.com

VS: Shipt en Target breiden thuisbezorging uit 
De online marktplaats en de retailketen Target gaan hun dienst voor thuisbezorging uitbreiden in Missouri, Kansas, Arkansas en Mississippi. De regio's die toegang krijgen tot het assortiment van meer dan 55.000 producten van Target zijn als volgt: per 10 mei Kansas City en Springfield, Missouri, per 15 mei Lawrence, Topeka en Wichita te Kansas en per 17 mei Conway en Little Rock in Arkansas en Jackson te Mississippi. Het is voor het eerst dat de marktplaats van Shipt beschikbaar is in Arkansas, Kansas en Missouri. De uitbreiding van Shipt en Target naar de regio van Jackson, Mississippi is voorafgegaan door de entree in april van de twee bedrijven in Mississippi, in de regio's van Biloxi en Gulfport. Bijna 1,2 miljoen huishoudens in de vier zuidelijke Amerikaanse staten hebben nu toegang tot het assortiment van Target, dat binnen het uur door Shipt aan huis kan worden geleverd.
Bron: globenewswire.com

VS: Minder vergelijkende winkelomzet voor Sprouts
Sprouts Farmers Market Had in zijn eerste fiscale kwartaal een stijging in vergelijkende winkelomzet van 2,7%. Dat is minder dan de vorige twee kwartalen, waarin sprake was van een stijging in vergelijkende winkelomzet van 4,6%. Sprouts verklaarde de verminderde omzetstijging door prijsdeflatie, het verschil in kalenderdata in verband met nieuwjaarsdag en problemen binnen de leveringsketen. De netto omzet kwam neer op $1,3 miljard (€1,1 miljard), wat jaar op jaar een toename was van 14%. De netto winst bedroeg $67 miljoen (€56,0 miljoen), oftewel een toename in vergelijking met vorig jaar van 44%. In verband met de verminderde toename in vergelijkende winkelomzet is de geraamde groei in vergelijkende winkelomzet voor het gehele jaar omlaag bijgesteld naar 1,5% tot 2,5%. Eerder werd deze omzettoename nog geraamd op 2,5% tot 3,5%. De geraamde totale netto omzet is van 11,5% tot 12,5% omlaag bijgesteld naar 10,5% tot 11,5%.
Bron: fooddive.com

VS: Meer kwartaalomzet en nieuw merk voor Smart & Final
De Amerikaanse retailer Smart & Final Stores Inc. had in zijn eerste fiscale kwartaal van 2018 een toename in netto omzet en vergelijkende winkelomzet. Ook heeft het bedrijf een plan bekend gemaakt om zijn keten Cash&Carry Smart Foodservice te renoveren. De omzet van de Californische retailgroep steeg in de periode van 12 weken tot 25 maart met 5,1% tot $1,0 miljard (€840 miljoen). De vergelijkende winkelomzet steeg met 1,2%. De inhoud van de gemiddelde winkelwagen steeg met 2,9%, hoewel het aantal transacties bij winkels afnam met 1,7%.
Bron: progressivegrocer.com

VS: Walmart mag Flipkart gedeeltelijk overnemen
De raad van bestuur van Flipkart Online Services Pvt heeft toestemming gegeven voor de overname van 75% van het bedrijf door Walmart. Volgens anonieme bronnen legt Walmart ongeveer $15 miljard (€12,5 miljard) voor de overname neer. De overname zou een enorme gok van Walmart zijn op internationale uitbreiding. Onder het voorstel voor overname wordt gesteld dat de SoftBank Group Corp. zijn aandeel van iets meer dan 20% in Flipkart via een investeringsfonds zal verkopen, waarbij het bedrijf wordt gewaardeerd op ongeveer $20 miljard (€16,7 miljard). Alphabet Inc., dat het moederbedrijf van Google is, zal waarschijnlijk met de investering van Walmart meewerken. Binnen tien dagen zal naar verwachting een uiteindelijke overeenkomst worden gesloten, hoewel deze volgens insiders nog niet zeker is en de voorwaarden nog verder kunnen worden aangepast.
Bron: bloomberg.com

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018