Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Zweedse Grönsakshallen investeert in groentenverwerkingslijn van Kronen

Grönsakshallen is één van de grootste groenten- en fruithandelaren in Zweden. Ze investeert momenteel in een moderne, geautomatiseerde productie. Onlangs installeerde KRONEN een nieuwe verwerkingslijn bij het productiebedrijf in Hägersten, waarmee grote hoeveelheden groenten en sla in een continu proces verwerkt kunnen worden. Het resultaat: een hoge productiviteit, minder verbruik van bronnen en een maximale productkwaliteit.

Grönsakshallen werd in 1985 in Sorunda opgericht: destijds ging directeur Gunnar Netz van deur tot deur en klopte hij bij de restaurants in de stad aan om zijn producten - aardappelen en eieren - te verkopen. Tegenwoordig is Grönsakshallen één van de grootste groenten- en fruithandelaren evenals Freshcut- producenten van Zweden en verkoopt het bedrijf een groot aantal producten in het hele land: vers fruit, bessen, groenten en salades, vers gesneden producten, diepgevroren fruit, maar ook bloemen, kruiden en eieren. Circa 300 medewerkers werken inmiddels bij het bedrijf en zijn verdeeld over zes vestigingen, waarvan 35 medewerkers in de productie bij de vestiging Hägersten. Met circa 50 eigen en wat externe koeltransport worden de producten dagelijks in heel het land vers uitgeleverd.


Boven: middelste deel van de verwerkingslijn
Onder: voorste deel van dezelfde installatie

Bronnen besparen
De bedrijfswaarden zijn van centrale betekenis voor Gönsakshallen. "De kwaliteit en versheid van de producten hebben de hoogste prioriteit om zo de eisen van de klanten - gastronomen en grootkeukens in heel Zweden - optimaal te vervullen. Innovatie is een ander belangrijk fundament van onze bedrijfsfilosofie", aldus inkoopleider Peter Frohm.

Dit jaar investeerde Grönsakshallen nu in een nieuwe sla- en groentenverwerkingslijn van KRONEN, waarmee de eigen productie verder wordt uitgebouwd. Gönsakshallen maakt reeds gebruik van meerdere afzonderlijke machines van KRONEN, bijvoorbeeld de groenten- en slasnijmachine KSM 100 en slacentrifuge K50. Het doel van de aanschaffing van de nieuwe verwerkingslijn is om de productie te automatiseren en bronnen te besparen. Want personeel is in Zweden niet alleen duur, maar vooral ook uiterst moeilijk te vinden.

Volledig geautomatiseerd
Door de geautomatiseerde verwerkingslijn, waarbij alle machines aan elkaar gekoppeld zijn, neemt de vereiste personeelsinzet af van zeven naar vijf personen. Daarbij neemt tegelijkertijd de efficiëntie en daarmee de productiviteit toe. Grönsakshallen verwerkt overwegend verschillende slasoorten - onder andere ijsbergsla en gemengde sla - maar ook witte kool, wortelen en andere groentensoorten met de lijn. Met de verwerkingslijn verwerkt men, afhankelijk van het product, dagelijks 1.000 tot 3.000 kg, zeven dagen per week.Het wassen van gemengde sla

Specificaties van de verwerkingslijn
De compleet gekoppelde verwerkingslijn dient voor het snijden, wassen en drogen van bladsla en verschillende groentensoorten. In de eerste stap worden de producten in de snijmachine GS 10-2 gesneden. Hiervoor worden de producten met de hand voorbereid en vervolgens op de invoerband gelegd. Aansluitend verwerkt de lijn de producten in een continu, geautomatiseerd proces - afhankelijk van het product met een capaciteit van 400 tot 1.000 kg per uur.

De complete verwerkingslijn bestaat uit de volgende KRONEN-machines: de bandsnijmachine GS 10-2, tweemaal de wasmachine GEWA 3800V PLUS, het droogsysteem K650 en het weegsysteem KWS. Afhankelijk van de consistentie, vorm en grootte van het product kunnen verwerkingstijden en -snelheden van de verwerkingslijn via een touchscreen gereguleerd worden. Dit maakt een effectieve, bronbesparende en korte verwerkingscyclus mogelijk.


Grönsakshallen hoort tot de grootste fruithandelsbedrijven van Zweden

Alle KRONEN-machines zijn optimaal op elkaar afgestemd om het potentieel van iedere machine volledig te benutten en daarmee de totale verwerkingscapaciteit van de installaties te maximaliseren. Dit voorkomt bottlenecks of productopstoppingen tijdens het verwerkingsproces. Tegelijkertijd worden hierdoor kosten verlaagd en wordt er energiebesparend geproduceerd.

Machinebouw sinds 40 jaar
KRONEN ontwikkelt en produceert machines en complete verwerkingslijnen voor het voorbereiden, snijden, wassen, drogen, schillen, verpakken en ontkiemen van voedingsmiddelen, ook op grote schaal. Tegenwoordig heeft het familiebedrijf meer dan 100 medewerkers en is het een mondiaal opererende machine- en systeemleverancier voor de Freshcut-, convenience-, catering-, fijnkost- en levensmiddelenindustrie met wereldwijde vertegenwoordigingen in meer dan 80 landen. De producten worden in meer dan 100 landen ter wereld geleverd.

Verdere informatie:
KRONEN GmbH Nahrungsmitteltechnik 
Römerstrasse 2a 77694 Kehl am Rhein 
Tel. 07854 9646-161 
Fax: 07854 9646-5161 

Grönsakshallen Sorunda AB
Elektravägen 15
126 30 Hägersten
Tel: +46 (8) 506 258 00
Fax: +46 (8) 506 258 70

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018