Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

"„Zeer lage aspergeprijzen"

In Duitsland bevinden de asperges zich momenteel in een heel laag prijssegment. De vroege rassen worden door de vertraagde seizoensstart momenteel nog gestoken en tegelijkertijd belanden de late variëteiten reeds op de markt. Bovendien is het weer in de komende dagen vermoedelijk mild en zonnig.

Ruïneus
In de regio Frankfurt zijn de aspergeprijzen momenteel laag, bevestigt Ralf Wisser van het gelijknamige groothandelsbedrijf. "Hier bij de groothandel worden verse eersteklas asperges tussen de vijf en zes euro verkocht. Als de asperges echter een dag oud zijn kosten ze nog maar de helft. Zo is de situatie echter ook bij de groothandel in München. Er zijn enorm veel asperges op de markt, de koelhuizen zijn vol en dat is natuurlijk ruïneus voor de telers.''Bij de groene asperges is de marktsituatie nauwelijks beter. Ralf: "Een bepaald contingent kan met tegen een goede prijs verkopen, maar alles wat teveel is, wordt enkel tegen absolute bodemprijzen verkocht. Dat wil zeggen circa 2 euro per kg.'' Volgens de vakhandelaar is de aspergemarkt nauwelijks te vergelijken met die van het andere populaire voorjaarsproduct aardbeien. "Ik kan veel meer mensen aanspreken met een goedkope aardbeienprijs. Eén op de twee klanten hier bij de groothandel is bereid om dat in aardbeien te investeren. Bij asperges werkt dat helaas niet zo. ''

Großmarkt Rostock
Niet alleen in deelstaat Hessen worden de witte asperges tegen dumpprijzen verkocht, maar ook aan de andere kant van Duitsland, bij de groothandel in Rostock. "Onze klasse 1-producten worden momenteel tussen de 2,00 en 4,50 euro verkocht. De goedkoopste categorie is van het kaliber 26+: deze asperges verkopen we momenteel tussen de 2,00 en 2,50 euro per kg. De exacte cijfers heb ik momenteel niet in mijn hoofd, maar het is duidelijk onder het prijsniveau van vorig jaar'', aldus een inkoper van groothandel Güdük GmbH & Co. KG.

Verdere informatie:
Ralf Wisser GmbH
Frischezentrum Frankfurt
Josef-Eicher-Straße 10, D-60437 Frankfurt
Tel. +49 (0) 69 / 50 00 42 19-0
Fax +49 (0) 69 / 50 00 42 19-90

 
Großhandel Güdük GmbH & Co. KG
Handelsstraße 2, 18069 Rostock
Telefoon: +49 381 12 87 38 66
Fax: +49 381 12 87 38 60

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018