Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Daling citrusproductie EU dit seizoen op bijna 9% geraamd

Het ministerie van Landbouw in de VS(USDA) raamt de citrusoogst 2017-2018 (periode van oktober 2017 tot september 2018) in de Europese Unie op ongeveer 10,8 miljoen ton. Dit is 9% lager dan het voorgaande seizoen, meldt Anna Kitala van BGZ BNP Paribas. 

De daling kan onder meer toegeschreven worden aan de ongunstige weersomstandigheden (droogte, hoge temperaturen) in Spanje en ItaliŽ, de twee grootste citrusproducenten in de EU. In Spanje zal het volume met 12% dalen naar 6,2 miljoen ton. In ItaliŽ bedraagt de daling 7% naar 2,9 miljoen ton. 

Sinaasappelen
Sinaasappelen vormen 60% van de totale citrusproductie in de EU. In het huidige seizoen zal de oogst naar verwachting net onder de 6,3 miljoen ton liggen, wat een daling van bijna 8% ten opzichte van het voorgaande seizoen betekent. De kwaliteit en maten van het fruit zijn echter goed. 

Mandarijnen
De mandarijnenoogst in de EU wordt dit seizoen op een kleine 3 miljoen ton geraamd, wat 13% minder is dan vorig seizoen.

Citroenen
De citroenenoogst in de EU zal ongeveer 1,5 miljoen ton bedragen, wat neerkomt op een daling van 1,4% ten opzichte van het vorige seizoen. 

Grapefruit
Er zullen dit seizoen in de EU naar schatting ongeveer 88.600 ton grapefruit geoogst worden en dat is 16% minder dan voorgaand seizoen.


Publicatiedatum: 7-5-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: