Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Airponix: eerste aardappeloogst zonder aarde

De Britse teler Airponix zal later deze maand de eerste aardappelen oogsten die geteeld zijn zonder aarde. Dit is een veelbelovende stap naar een nieuwe teelmethode waarbij groenten met minimale kosten en een belasting voor het milieu geteeld worden.In de nieuwe 1000 vierkante meter grote kas in Norfolk teelt Airponix aardappelen met behulp van een voedselrijke "mist" die uit aangepaste inkjetprinters in lange polyethyleentunnels gespoten wordt.

"Proeven met deze baanbrekende technologie hebben aangetoond dat we gewassen, zoals aardappelen, met lagere productiekosten en van een hogere kwaliteit kunnen produceren en daarmee dus sterk kunnen concurreren met traditioneel gekweekte krieltjes," meldt mede-oprichter Michael Ruggier in een verklaring.

"De kosten van het systeem zijn erg laag en er is weinig energie voor nodig," voegt hij eraan toe. "Er is ook minder handwerk nodig omdat het oogsten een eenvoudig proces is en de groenten niet gewassen hoeven te worden. Dit betekent dat iedereen kan profiteren van onze techniek en het de potentie heeft hoogwaardige voedselproductie te garanderen, onafhankelijk van externe omgevingsfactoren."

Deze techniek is geschikt voor voedselproductie, zelfs in droge of anderszins moeilijke regio's, en zonder de noodzaak van gewasbeschermingsmiddelen, beweert Airponix.

Het bedrijf zegt dat het systeem dankzij de fijne sproei-technologie een ​​verbetering is op andere aerocultuur-methoden. De kleine waterdruppeltjes zijn zeer geschikt voor voedselgewassen zoals rijst, tarwe of aardappelen.

De eerste oogst aardappelen uit de Norfolk-kas zal aan het einde van de maand worden geoogst.

Bron: Business Green

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:

Reacties:


Het telen en vermeerderen van Aardappels word word al enkele jaren op diverse plaatsen in Nederland geteeld en is dus niet zo nieuw, overigens moeten we wel meer oppassen voor ziektes het kan snel fout gaan.
Leo, Etten-Leur - 2018/05/07 15:41:41.000© AGF.nl 2018