Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Jan Prinsen, Belgian Fresh Food Institute

“Rusland mist ons fruit helemaal niet”

Tholen – Na de Russische boycot op Belgisch en Nederlands groente en fruit werd gedacht dat Rusland het wel moeilijk zou krijgen met het vullen van de schappen. Niets is minder waar vertelt Jan Prinsen van het Belgian Fresh Food Institute. "Ik ben pas weer terug in België van een trip naar Rusland. In Rusland heb ik wat winkels en markten bezocht om een indruk te krijgen hoe de situatie op groenten- en fruitgebied is. Tot mijn verbazing zag ik dat de Russische winkels een volledig groenten- en fruitassortiment aanbieden van een vrij goede kwaliteit."

"Het citrus wat in de schappen lag is voor een groot deel afkomstig uit Spanje en Marokko. De sinaasappelen van het merk Monna Lisa waren van een vrij mooie kwaliteit. In een grote overdekte markt stond het vol van kramen die groeten en fruit aanbieden. De verkopers maken echt werk van de presentatie van de producten en dat is mooi om te zien", aldus Jan. Het viel de voormalig directeur verse producten Colruyt Groep op dat de tomaten in Rusland apart worden verpakt. 


Jan Prinsen"Rusland is duidelijk een markt voor dik fruit, nog nooit heb ik zulke dikke radijzen zien liggen. Speciale variëteiten ontbreken er niet op de markt, er werden op de markt oranje citroenen aangeboden uit Oezbekistan. Ook is er zeker geen tekort aan appelen en peren. Als de boycot 'ooit' zal aflopen zullen de Belgen en Nederlanders hun best moeten doen om opnieuw binnen te geraken", besluit Jan. 


Oranje citroenen uit Oezbekistan; tomaten apart verpakt; sinaasappelen van het merk Monna Lisa; dikke radijsVoor meer informatie:
Jan Prinsen
Belgian Fresh Food Institute

Publicatiedatum :
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:

Reacties:


De boycot werkt dus helemaal niet. Er worden in Rusland grote kassen gebouwd en honderden, nee duizenden ha appels en peren aangeplant. Expertise wordt ingekocht. Dat geld ook voor het maken van kaas.
De verliezers zijn onze telers en diegene die de boycot hebben uitgeroepen zitten nog keurig op het pluche.
Frits Popma, Etten-Leur - 2018/05/04 15:58:48.000


Dit is niet ondanks, maar slechts door de boycot. Zodra de boycot opgeheven wordt, is de concurrentie per direct binnen, en wel op prijs. De russen moeten flink betalen voor dat fruit; voor dat geld moeten we ze het ook gunnen om te denken dat ze winnen....
Peter-jan de Vries, Geldermalsen - 2018/05/04 20:28:16.000© AGF.nl 2018