Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Foodcenter Reijerwaard en Fresh Park Venlo als casus

Onderzoek naar de rol van ruimtelijke nabijheid in de samenwerking tussen AGF-bedrijven

Nederland is op dit moment een wereldspeler als het gaat om de groenten- en fruitsector. Maar vernieuwing en innovatie wordt cruciaal geacht om deze positie te kunnen behouden. Samenwerking is daarvoor nodig. Je ziet steeds meer bedrijventerreinen die gericht zijn op de agro logistieke sector, bijvoorbeeld het Foodcenter Reijerwaard in Barendrecht/ Ridderkerk en het Fresh Park in Venlo.
De gedachte achter deze clustering van bedrijven uit dezelfde of gerelateerde sectoren is onder andere dat als bedrijven dichtbij elkaar gevestigd zijn ze eerder en makkelijker met elkaar samenwerken. Doordat de afstand tot elkaar kort is, zouden bedrijven meer met elkaar delen wat tot vernieuwing en innovatie leidt.

Voor de professionele opleiding ''Master City Developer'' aan de Erasmus Universiteit Rotterdam doet Yvonne Droogendijk - Boer onderzoek of het fysiek dichtbij elkaar gevestigd zijn de samenwerking tussen bedrijven stimuleert. In de literatuur wordt daarover verschillend gedacht en het zou ook per sector kunnen verschillen. Yvonne is zelf werkzaam in de gebiedsontwikkeling.

Voor dit onderzoek worden de bedrijventerreinen Foodcenter Reijerwaard in Barendrecht/ Ridderkerk en het Fresh Park in Venlo als casus gebruikt. Er wordt informatie verzameld over het netwerk door middel van interviews en een digitale enquête die wordt verstuurd aan alle AGF-gerelateerde bedrijven die zijn gevestigd op de twee genoemde bedrijventerreinen. Dus bent u hier gevestigd, houd dan uw mailbox in de gaten de komende week.

De uitkomst van het onderzoek kan interessant zijn voor betrokkenen bij de ontwikkeling van agro gerelateerde bedrijventerreinen in Nederland evenals voor de bedrijven zelf. De resultaten van het onderzoek worden in het 3e kwartaal van 2018 verwacht.

Yvonne Droogendijk – Boer
yvonnedroogendijk@outlook.com


Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018