Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

China: gaan kassen vollegrondsteelt vervangen?

China heeft een enorme landbouwsector. De teeltregio's van China zijn over een enorm gebied verspreid, waarbij gecompliceerde weersomstandigheden invloed hebben op de opbrengst en de kwaliteit van de oogst. Het is onder deze omstandigheden lastig om een bepaalde standaard te garanderen. Landbouwtechnologieën hebben zich in de afgelopen jaren in rap tempo ontwikkeld. Een van deze ontwikkelingen is de opkomst van technologieën voor glastuinbouw. AGF dat door middel van glastuinbouw wordt geteeld heeft niet te lijden van nadelige weersomstandigheden. Ook lossen teeltkassen bepaalde problemen op, zoals ruimte, regionale verschillen en problemen met schema's. Dit zijn de belangrijkste voordelen van de glastuinbouw voor telers en consumenten:


  1. De oogst door middel van de glastuinbouw komt beter tegemoet aan de vereisten voor de consument.
    Dit geldt met name voor producten voor het hogere marktsegment. Nu consumenten meer besteedbaar inkomen hebben en een beter begrip hebben van gezonde voeding, wordt voedselveiligheid voor consumenten een steeds belangrijkere factor. Consumenten zijn daarom steeds meer geneigd om buiten het hoogseizoen voor groenten en fruit uit teeltkassen te kiezen.
  2. Glastuinbouw vermindert de risico's voor plantages
    Traditionele landbouw vindt plaats in volle grond. Het risico op natuurrampen waarop verder geen invloed is uit te oefenen is daarom groot. Hoewel de kosten bij vollegrondsteelt lager zijn, zijn de risico's veel groter. Omdat teeltkassen de invloed van natuurrampen kunnen beperken, is het rendement bij teeltkassen hoger dan bij traditionele landbouw.
  3. Innovatieve technologie verspreidt zich sneller in de glastuinbouwsector
    Teelt door middel van kassen heeft natuurlijke middelen nodig, maar ook innovatieve technologie zoals waterbesparende irrigatiesystemen, efficiënte meststoffen en gestandaardiseerde teeltmethodes. Deze innovaties kunnen meer waarde aan het AGF geven en kunnen helpen bij het opzetten van grootschalige plantages voor gestandaardiseerde teelt.


Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018