Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

BelOrta-areaal bijna 30 hectare

Eerste rode bessen verkocht

Deze ochtend verkocht BelOrta het eerste kistje rode bessen van 2018. Het gaat om een kistje van 12 x 125gr van de variëteit Junifer. Deze primeurbessen werden aangeleverd door producent Meyers Softfruit uit Riemst en aangekocht door Fangio Winckels voor Bouvry NV uit Brugge voor een prijs van € 9,87 per 125 gram. Beschikbaarheid tot en met Kerst
Het BelOrta-areaal rode bes beslaat dit jaar in totaal 29,2 hectare. Hiermee kunnen we rode bessen aanbieden voor de periode vanaf heden tot en met Kerst. De productiepiek situeert zich echter in de vakantiemaanden juli en augustus. Naar traditionele gewoonte komt ook dit jaar het rode bessenseizoen in gang met de variëteit Junifer. In de maand juni biedt BelOrta rode bessen aan van de vroege variëteit Jonkheer van Tets en Rolan. Ook de Haronia soort, een beloftevolle nieuwkomer die deze winter is aangeplant, situeert zich in deze periode. In juli wordt er uiteindelijk over gegaan naar de variëteit Rovada, de hoofdvariëteit bij BelOrta.

Naast rode bessen biedt BelOrta ook blauwe bessen, frambozen, bramen, cassis, witte bessen, kiwibessen, stekelbessen, kersen en verschillende soorten aardbeien aan. Bijna alle bessen zijn ook verkrijgbaar in biovariant en worden aangeboden in verschillende verpakkingen.

Voor meer informatie:
BelOrta
Mechelsesteenweg 120
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
+32(0)155 655 291


Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018