Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Ecuador zal meer exporteren naar Europa vanwege nultarief

In juni zal Ecuador een overeenkomst ondertekenen met de lidstaten van de Europese Vrijhandelsassociatie (EFTA). De EFTA is een intergouvernementele organisatie die is opgericht ter bevordering van de vrije handel en de economische integratie van de lidstaten. Met de ondertekening van het contract zal ongeveer 99 procent van de export uit Ecuador zonder douanetarief ingevoerd worden.

De Ecuadoriaanse minister van Buitenlandse Handel en Investeringen, Pablo Campana, deelde op zijn Twitter account mee dat de producten van Ecuador zonder tarief kunnen binnenkomen op een markt van 12,5 miljoen mensen.

Toename
Ecuador verwacht zijn export te kunnen doen toenemen naar de landen die onderdeel zijn van de EFTA: Zwitserland, Noorwegen, IJsland en Liechtenstein.

Volgens cijfers van de Nationale Bank van Ecuador (BCE) is de handelsbalans met de EFTA negatief, dat wil zeggen: het land verkoopt minder product dan het importeert.

Deze overeenkomst zal een aantal belangrijke producten voor het land ten goede komen, zoals: natuurlijke bloemen, banaan, tonijn en visolie, zei Daniel Legarda, directeur van de Ecuadoriaanse Federatie van Exporteurs (Fedexpor) volgens de krant El Comercio.

Vanaf het moment dat de overeenkomst in werking treedt zullen producten als banaan, tonijn, garnaal, bloemen, oersuiker, quinoa, mango, ananas, pitahaya, tropische vruchtensappen, palmhart, asperges en ruwe palmolie een volledige vrijstelling van tarieven genieten.
De verwerkende industrie van Ecuador zal ook onmiddellijk profiteren van 100 % tariefpreferenties, waardoor mogelijkheden worden geopend voor producten met een hogere toegevoegde waarde.


Bron: eldiario.ec

Publicatiedatum :Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018