Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

"René Welles: "Iedereen zit vol in de programma's"

Komkommerprijzen pieken door mooi weer en teeltwisselingen

Tholen - De veilingprijzen van komkommers liepen gisteren uit op een hoogtepunt rond de 50 cent per stuk. "Mooie prijzen, maar het aantal tuinders dat daarvan profiteert is heel beperkt. Iedereen zit flink in de programma's en daardoor stond er ook bijna niets voor de klok. Nu zijn de prijzen in de programma's ook niet slecht, maar ook geen 50 cent", nuanceert komkommerteler René Welles uit Grubbenvorst, die zijn eigen afzet verzorgt. "Maar het is wel lekker telen zo hoor."

"In het westen van het land zijn de teeltwisselingen ingegaan en voor het zuiden geldt dat ook zachtjesaan. Maar de goede weersomstandigheden zijn de voornaamste reden van de voor de goede marktsituatie. Ik verwacht dat de markt de komende twee à drie weken ook zeker nog wel goed zal gaan", vertelt de komkommerteler, die zijn product afzet via exporteurs en retail in Nederland en Engeland. "Ik heb een goede spreiding aan vaste klanten en dat loopt goed. We weten wat we aan elkaar hebben."

"Het seizoen startte goed met de belichte teelt. Tot Pasen was de markt van de onbelichte teelt ook nog wel goed, maar daarna was er even een dipje. Ook zat Spanje nog redelijk lang in de weg, maar toen we weer een paar warme dagen kregen, leefde de markt weer op. En dat zagen we de afgelopen dagen opnieuw gebeuren, met de prijzen van gisteren als ongekend hoogtepunt", besluit Rene.

Voor meer informatie:
Welles
sales@wellesbv.nl
Publicatiedatum :
Author:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018