Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"René Welles: "Iedereen zit vol in de programma's"

Komkommerprijzen pieken door mooi weer en teeltwisselingen

Tholen - De veilingprijzen van komkommers liepen gisteren uit op een hoogtepunt rond de 50 cent per stuk. "Mooie prijzen, maar het aantal tuinders dat daarvan profiteert is heel beperkt. Iedereen zit flink in de programma's en daardoor stond er ook bijna niets voor de klok. Nu zijn de prijzen in de programma's ook niet slecht, maar ook geen 50 cent", nuanceert komkommerteler René Welles uit Grubbenvorst, die zijn eigen afzet verzorgt. "Maar het is wel lekker telen zo hoor."

"In het westen van het land zijn de teeltwisselingen ingegaan en voor het zuiden geldt dat ook zachtjesaan. Maar de goede weersomstandigheden zijn de voornaamste reden van de voor de goede marktsituatie. Ik verwacht dat de markt de komende twee à drie weken ook zeker nog wel goed zal gaan", vertelt de komkommerteler, die zijn product afzet via exporteurs en retail in Nederland en Engeland. "Ik heb een goede spreiding aan vaste klanten en dat loopt goed. We weten wat we aan elkaar hebben."

"Het seizoen startte goed met de belichte teelt. Tot Pasen was de markt van de onbelichte teelt ook nog wel goed, maar daarna was er even een dipje. Ook zat Spanje nog redelijk lang in de weg, maar toen we weer een paar warme dagen kregen, leefde de markt weer op. En dat zagen we de afgelopen dagen opnieuw gebeuren, met de prijzen van gisteren als ongekend hoogtepunt", besluit Rene.

Voor meer informatie:
Welles
sales@wellesbv.nl