Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Maarten Bobeldijk, assortimentsmanager groente en fruit Jumbo:

“Tomatenschap heeft zeker nog groeipotentie”

Tholen - Afgelopen maand stond de tomaat in de picture in de Hallo, het maandelijkse inspiratieblad van Jumbo. Hoe belangrijk is deze groente voor de retailer. "Het tomatenassortiment is heel belangrijk voor ons. We hebben dan ook ongeveer 10% van ons schap vrijgemaakt voor deze kleurige groenten", vertelt Maarten Bobeldijk, assortimentsmanager groenten en fruit Jumbo. Tomaten zijn een onderdeel van de totale AGF categorie en is daarbinnen geen aparte specialisatie.


Overzicht tomatenschap bij Jumbo Vogelaar te Bergen op Zoom

Groeipotentie
Het tomatenschap is in de afgelopen jaren gegroeid en diverser geworden. Nog steeds heeft het schap groeipotentie. "Zeker als je kijkt naar de trend in gezondheid en gemak. Om het de klant gemakkelijker te maken, zijn onze verpakte tomaten op schaal voorzien van een tomatenwijzer. Deze wijzer helpt de klant in haar keuze voor de juiste tomaat en toepassing die de klant zoekt. Smaak en bereidingswijze zijn beiden belangrijk, de combinatie zorgt voor het beste resultaat. De groei zit met name in het snacksegment, ook weer vanuit gezondheid en gemak. Ook verwacht ik dat het aandeel biologische tomaten zal groeien, ook in de richting van het snacksegment. Wanneer de teelt hierop wordt afgestemd, zal dat geen issue hoeven zijn." Voor het inkopen van tomaten geldt de stelregel: "we bieden Hollands als het kan en buitenlands als het moet. We kiezen dus zoveel mogelijk voor Hollandse tomaten."


Het merendeel is voorverpakt

Saladetomaatjes 
Jumbo kiest ervoor om het tomatenassortiment grotendeels te verpakken. Ongeveer 80% is verpakt. "Dat zorgt ervoor dat producten beter beschermd zijn en vers blijven. Het vaste assortiment bestaat uit reguliere tomaten, trostomaten, cherrytomaten, pruimtomaten, vleestomaten, troscherry en cocktailtrostomaten, snacktomaten, biologische snacktomaten en biologische trostomaten. Sinds kort hebben we ook saladetomaatjes (Tommies Mini Toppers) – een klein tomaatje dat je makkelijk aan de salade toe kunt voegen. Het Tommies snackgroenten assortiment is inmiddels 100% Planet Proof. Met de producent van Tommies, Greenco werken we al een aantal jaar samen. Zij ontwikkelen ook producten exclusief voor Jumbo."


De snacktomaten zijn van Tommies (bekers, emmers en emmer snackgroentencircus - gekleurde snacktomaten)

Navigatie 
Het uitgebreidere aanbod vraagt ook om goede navigatie. "We werken met een tomatenwijzer om de klant te helpen met haar keuze voor de juiste tomaat. Zo navigeren we naar toepassing: salade, koken of snack en geven we naar aanleiding van de behoefte van de klant aan welke keuze ze het beste kan maken", besluit Maarten Bobeldijk.


Zijaanzicht

Publicatiedatum :
Author:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018