Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Turks watermeloenenseizoen start binnenkort

We zitten in de overgangsfase van de aanvoer van watermeloenen uit Iran naar onze Turkse aanvoer. De oogst van de eerste Turkse watermeloenen is al begonnen. Deze volumes worden op de lokale markt afgezet. De eerste twee weken van mei verwachten we echter goede en grotere volumes voor de export, die dan ook snel zal starten. We exporteren naar Europese markten zoals Kroatië, Duitsland en Nederland," legt Wilberforce van Gold Finger uit Aydin in Turkije uit. 



Het bedrijf heeft een zusteronderneming in Iran, van waaruit het momenteel rechtstreeks watermeloenen exporteert naar haar Europese klanten. "De Iraanse watermeloenen zijn jaarrond beschikbaar. Wanneer er geen aanvoer vanuit Turkije is, maken we gebruik van ons Iraanse aanbod. Momenteel zijn de prijzen vrij hoog omdat er nog niet zo'n groot aanbod op de markt is. We verwachten dat naarmate het seizoen vordert de volumes op de Europese markt toe zullen nemen waarna de prijzen dalen."



"De watermeloenen, die wij aanbieden uit Iran, hebben een gewicht van 8 tot 15 kilo. We denken dat de Turkse watermeloenen een vergelijkbaar gewicht zullen hebben, rond de 9-10 tot 15 kilo. Dit betekent dat de maten goed zijn en ook de kwaliteitstesten zijn zeer positief. Consumenten hebben een voorkeur voor fruit met minder of geen pitten maar hoewel we een ras met pitten telen, zal de hoeveelheid pitten naar verwachting te verwaarlozen zijn."


Voor meer Informatie:
Wilberforce Mbahe
Gold Finger A.Ş
Aydin, Turkey
T: +90 554 159 09 00
E: info@gold-finger.com.tr
www.gold-finger.com.tr
Publicatiedatum: