Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Veel meer groenten en een beetje meer fruit in Zweedse boodschappentassen

Het aandeel groenten in de Zweedse boodschappentassen is de laatste jaren flink gestegen volgens de gegevens van het Zweedse Centraal Bureau voor de Statistiek (SCB). Er worden steeds meer levensmiddelen verkocht en de klant grijpt steeds vaker naar bepaalde categorieën. Dat blijkt uit gegevens van het SCB over de jaren tussen 2000 en 2016.


Dankzij de bevolkingsgroei heeft de levensmiddelenhandel in die jaren gemiddeld een groei van 2,1 procent per jaar doorgemaakt. Maar ook per hoofd van de bevolking is er een toename geconstateerd. Uit de statistieken blijkt bijvoorbeeld dat de verkoop van groenten in Zweden de laatste jaren enorm is gestegen. Het SCB geeft aan dat een toegenomen belangstelling voor het milieu daarbij een rol speelt. Voor 2010 was er nog slechts een lichte toename te zien, maar tussen 2011 en 2016 steeg de verkoop van groenten met gemiddeld ruim 5 procent per jaar. 

Ook de verkoop van fruit neemt opvallend toe, zij het in een duidelijk langzamer tempo, met gemiddeld 1,5 procent per jaar. De prijzen van fruit stijgen daarbij ook gestaag, meer dan die van andere levensmiddelen. Een mogelijke verklaring kan zijn dat er steeds meer vraag is naar biologisch fruit. 

http://www.atl.nu/lantbruk/mer-gronsaker-i-matkassen/


Publicatiedatum: 4-5-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: