Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Restpartijen voor de armen in Calgary

Rijdende AGF-winkel: 'food on wheels' - project in Canada

Een nieuw stadsproject in Calgary is bedoeld om verse groenten en fruit bereikbaar te maken voor bevolkingsgroepen die deze het hardst nodig hebben. Dankzij een samenwerking tussen de stad en de Leftovers Foundation zullen wijken die slechte toegang tot verse voeding hebben, bezocht worden door een rijdende marktkraam. 

Lourdes Juan, oprichtster van de Leftovers Foundation, legt uit dat ze voor Calgary een model uitgewerkt heeft dat lijkt op bestaande modellen waar in Toronto en Ottawa al mee gewerkt wordt. "De prijzen van groenten en fruit variëren nogal. Met dit project willen we dit probleem op een zo budget-vriendelijk mogelijke manier aanpakken."

De stad heeft een subsidie van €16.250 voor het project beschikbaar gesteld waarmee de Leftovers koelwagen werd aangepast en een coördinator zal worden aangesteld. De vrachtwagen haalt door de week voor de Leftovers stichting voedingsmiddelen op die anders weggegooid zouden worden. Dezelfde vrachtwagen zal in combinatie met een tent gebruikt worden als marktkraam voor klanten.

Volgens thestar.com zal de 'rijdende markt' verse groenten en fruit tegen betaalbare prijzen aanbieden aan stadsbewoners die zich deze anders nauwelijks kunnen veroorloven, 
Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018