Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Tasmaanse uientelers willen aandeel export terug veroveren

Aangezien de export tussen 2013 ene 2017 met Ä3,1 miljoen daalde, proberen Tasmaanse uientelers hun exportmarkt weer op te bouwen nu zij hiervoor financiŽle steun van de regering ontvangen hebben. 

De Horticulture Export Group-Tasmania (voorheen Tasmanian Fruit and Vegetable Export Facilitation Group) ontving twee van de exportsubsidies. "Deze zijn bedoeld voor twee afzonderlijke projecten; Toegang voor pootaardappelen in IndonesiŽ en de wederopbouw van de uienexport," legt Ian Locke van Horticulture Export uit. 

"De concurrentie op deze twee internationale markten wordt steeds groter en TasmaniŽ moet haar vroegere activiteiten herzien en op zoek gaan naar toekomstmogelijkheden."

Ian vertelt dat TasmaniŽ een belangrijke exporteur van voedingsmiddelen blijft vanwege haar ziektevrije-status, de hoge kwaliteit van haar producten maar ook vanwege haar klimaat, bodem en afwijkende seizoen en de goede reputatie van haar merken op de internationale markt. 

"Ons bedrijf is het enige consortium in TasmaniŽ dat zich volledig richt op het zoeken naar en ontwikkelen van nieuwe exportmarkten voor AGF."Ian Locke (links) controleert pootaardappelen bij Agronico met Senator Steve Martin

"Om de markt voor Tasmaanse uien in Europa en IndonesiŽ weer op te bouwen moeten we een verkennend onderzoek doen," vervolgt Ian. 

"Hiervoor is samenwerking en onderzoek ter plaatste nodig. Dit zal dit jaar gebeuren zodat de uitkomsten geŽvalueerd kunnen worden en meegenomen kunnen worden in de planning en onderhandelingen voor 2019-2020."

"De resultaten die voortkomen uit het onderzoek naar de markttoegang worden samen met de Tasmaanse regering en Horticulture Innovation besproken zodat er een gezamenlijk plan van aanpak tot stand komt."

"TasmaniŽ moet aan veel capaciteitseisen voldoen om toegang te krijgen tot de Indonesische pootaardappelenmarkt," vervolgt Ian. "Dit betekent voor TasmaniŽ dat de producten aantoonbaar vrij van ziekten, virussen en plagen moeten zijn."

Ian legt uit dat het kunnen overleggen een verklaring betreffende de capaciteit/bekwaamheid het consortium in staat zou stellen haar bestaande productie te benutten en in te spelen op de Indonesische vraag hetgeen de toegang tot de Indonesische markt zou vergemakkelijken. 

Potatoes South Australia en VicSPA hebben vastgesteld dat toegang tot de Indonesische markt gecertificeerde pootaardappeltelers in Zuid-AustraliŽ en Victoria de mogelijkheid biedt om jaarlijks zo'n 85.000 ton pootaardappelen naar deze markt te exporteren met een waarde van Ä68,2 miljoen. 

De subsidies werden toegekend door senator Steve Martin van TasmaniŽ. 

Ian Locke
Export Facilitator 
Horticultural Export Group - Tasmania
+61 0438 911 319

Publicatiedatum: 4-5-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: