Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Nautilus Organic heeft goede verwachting voor kasgroentenseizoen

"Momenteel weinig aanvoer bio-tomaten en -paprika's"

Tholen - Het biologische kasgroentenseizoen is weer van start gegaan. Coert Lamers van telersco÷peratie Nautilus Organic geeft aan dat er momenteel even weinig aanvoer is. "Daardoor is het puzzelen om alle programma's te kunnen leveren. Toch komen we er altijd wel weer uit.  Door het donkere en koude weer de afgelopen weken is de eindgroei van vooral de tomaten en paprika vertraagd. Daardoor kampen we nu met een schaarste." Coert verwacht dat deze problemen binnen nu en twee weken opgelost zijn en dat ze de klanten dan weer op een normaal niveau kunnen beleveren.

Goede verwachtingen
Coert heeft goede verwachtingen voor het komende seizoen. "De kwaliteit van de producten is tot nu toe erg goed. De telers hebben geen last van ziektes of plagen." In week 10/11 zijn de eerste komkommers geoogst, vertelt hij. "Het prijsniveau hiervan is tot nu toe goed. We merken dat er nu wat minder beschikbaar komen en er komt wat meer vanuit Spanje deze kant op. Wel kunnen we de prijs tot nu toe heel netjes op niveau houden."Hij benadrukt dat er vooral veel vastigheid in komkommers en aubergine is. "Vorig jaar was een lastig jaar voor de aubergine, maar tot nu toe is er dit seizoen nog geen reden tot klagen. Voor de aubergine geldt dat 90% al in onze programma's verkocht is. Daardoor is er heel weinig voor de daghandel beschikbaar. De prijs en de vraag zijn heel goed momenteel en de kwaliteit is prima."

Hardlopers
Komkommer, paprika en tomaat zijn volgens Coert de hardlopers. "Die belanden als eerste in de retailschappen. De vraag naar deze producten neemt onder vanuit Engeland toe." De aubergine is wel een opkomend product, meent hij. "Ook de Nederlanders raken steeds meer bekend met de aubergine en dat heeft zeer positieve gevolgen voor de vraag."

Lichte areaalafname
Het bio-kasgroentenareaal is iets afgenomen vergeleken met eerdere jaren. "Wel lijkt het er op dat Spaanse telers deze zomer meer inzetten op de watermeloen dan de bio-groenten, dus dat is weer gunstig voor ons. Ook is er dit jaar iets minder tomaat en juist iets meer paprika beschikbaar. Dat is het gevolg van de vruchtwisseling. De komkommers zijn redelijk stabiel gebleven."

Voor meer informatie:
Coert Lamers
Nautilus Organic
Ecu 21A
8305 BA Emmeloord
0321 328040
clamers@nautilusorganic.nl
www.nautilusorganic.nl

Publicatiedatum: 4-5-2018
Auteur: Lenneke Pors-Schot
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: