Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Jan Nobel, Nobel Groenten en Fruit:

"De pure handel is het mooiste dat er is"

Tholen - Alweer bijna tien jaar geleden startte Jan Nobel zijn eigen groothandel in Bergschenhoek. "Met ruime openingstijden en een constante aanvoer van nieuwe producten is er voor een ieder wat wils. We hebben klasse I en II, kleine en grote aardbeien, goedkope en hele mooie! Door ons gevarieerd aanbod hebben we een brede groep afnemers. We groeien elk jaar nog."Bijna alle klanten, voornamelijk detaillisten en marktkooplui, komen zelf om hun handel in Bergschenhoek. "En het is onvoorstelbaar, maar er komen hier mensen uit het hele land. Zelfs Belgen en Duitsers weten me te vinden", lacht Jan. Hij is dan ook erg te spreken over zijn locatie. "Het is een toplocatie, vlakbij Rotterdam en Den Haag en niet ver van Utrecht."

Jan heeft naast zijn vrouw Willeke, die verantwoordelijk is voor de administratie, alweer enkele jaren versterking van Siebe Bac en Michael van Dam. Zelf houdt hij zich het liefste bezig met de pure in- en verkoop. "Handelen is het mooiste dat er is. Ieder dag nieuwe handel binnen laten komen waar zowel wij als onze afnemers aan kunnen verdienen, dat is de kunst. Laat dat zomerfruit maar komen. Als de loods volstaat met aardbeien, kersen, perziken en nectarines, dan ben ik in mijn element!""Ik koop op alle bekende veilingen, maar ook direct van de telers. Zelf importeren doen we niet, dat moet je aan professionals overlaten", vertelt Jan. "Maar we verkopen jaarlijks bijvoorbeeld best een leuk volume groene asperges uit Spanje en Peru. Verder blijft het zachtfruit een echte specialiteit, gaan er in het seizoen heel wat kersen weg en kunnen mijn klanten hier voor alle soorten tomaten terecht.'"Hoewel het aantal markthandelaren en detaillisten de afgelopen decennia fors is afgenomen, ziet Jan de sector niet verdwijnen. "De markthandel blijft altijd bestaan, daar ben ik van overtuigd. Voor goede detaillisten geldt hetzelfde. Helaas is bij de winkels en markthandelaren opvolging wel een punt van aandacht."


 
Als rasechte Cash & Carry-handelaar hoort Jan tot de laatste der Mohikanen. "Ik zie inderdaad weinig nieuwe zaken opstaan. Dat is ook lastig, want je moet er wel een beetje gevoel voor hebben. Wat dat betreft, is het een voordeel dat je in de AGF bent opgegroeid. Maar alle retailprogramma's ten spijt, er zal altijd daghandel blijven, dus voor ons is er werk genoeg. Binnen afzienbare tijd zullen we uit moeten kijken naar een grotere bedrijfsruimte om de activiteiten verder uit te kunnen voeren."

Voor meer informatie:
Jan Nobel
Nobel Groenten en Fruit
Hoekeindseweg 141
Bergschenhoek
2665 ZJ Bleiswijk
Tel: 010-5298891
info@nobel-agf.nl
www.nobel-agf.nl

Publicatiedatum :
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:

Reacties:


Leuk stukje Jan. Met jouw handelsgeest komt het zeker goed
Edwin den Hollander, Zwijndrecht - 2018/05/17 09:17:03.000


Mooi gesproken Jan.....je vergeet wat te zeggen ook met Hollands fruit Gaan ze hier de deur Uit.... Succes man.....
Sjaak Baars, Vianen - 2018/05/04 18:23:50.000© AGF.nl 2018