Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Nieuwe technologie voor garanderen zoetheid meloenen

"Meer afzetmarkten dan ooit voor onze meloenen"

Alhóndiga La Unión is optimistisch over het nieuwe meloenenseizoen met de verwachte afzetgroei en het aantal markten. Deze positieve vooruitzichten zijn in overeenstemming met de planning voor de teelt in Almería en Granada, opgezet om een stabiele levering van producten te kunnen garanderen en te kunnen voldoen aan alle afspraken. Wanneer het seizoen zal eindigen, is afhankelijk van de weersomstandigheden, maar de verwachting is dat dit eind september zal zijn.Als referentie dienen de 72.000 ton meloen van vorig jaar. Die cijfers betekenden toen al een groei ten opzichte van het voorgaande seizoen. De verwachting voor 2018 is dat deze cijfers nog zullen groeien. Al sinds 5 jaar handhaaft La Unión dergelijke volumes, waardoor het bedrijf een van de belangrijkste Spaanse grootmachten in de afzet van meloenen is geworden.

Veranderingen bij consumenten en in de voedingsmiddelenbehoeften hebben nieuwe ontwikkelingen in de teelt van het fruit geïntroduceerd. Een van de trends op de markt is de interesse voor pitloze meloenen met een gewicht van tussen de 3 en 5 kilo. La Unión verhandelt alle soorten meloenen (zwarte, witte, met pitjes, pitloos, geel, mini).

La Unión verwacht dat het, met de planning van het seizoen en de uitbreiding van het kwaliteitsaanbod, mogelijk zal zijn om goede prijzen voor de telers te verkrijgen en de binding met de consumentenmarkten voor dit type product te versterken. Verwacht wordt dat er nieuwe bestemmingen bij zullen komen.

Met betrekking tot de kwaliteit en de smaak blijven de verwachtingen hoog. De ervaring van voorgaande jaren leert dat de in Almería en Granada geteelde meloenen voldoen aan alle standaarden op het gebied van kwaliteit en voedselveiligheid.

"Bij La Unión staat de technische afdeling ter beschikking van de telers. Ze kunnen op ons rekenen voor alle vragen en we willen ze graag helpen en richting geven tijdens de gehele oogstcyclus", geven ze aan.

Vanuit het bedrijf vertelt men dat ze de NEAR INFRARED SPECTROSCOPY (NIRS) technologie hebben geïntroduceerd. Dit is een niet-invasieve techniek waarbij het suikergehalte van elke meloen kan worden bepaald, zodat de optimale Brix-waarde verzekerd is en de kwaliteit en zoetheid van het product gegarandeerd kan worden. Door middel van geavanceerde optische sensoren voor de analyse en classificering automatiseert NIRS de verwerkings- en verpakkingslijn, waarbij een snelheid van 2 stuks fruit per seconde wordt bereikt. Zo wordt de juiste zoetheid van iedere meloen gegarandeerd.

"Via Shybari, ons nieuwe merk voor Premium groenten en fruit, kunnen we de zoetste meloenen op de markt brengen", geven ze aan. "Onze samenwerking met de telers omvat het volgen van het teeltproces, het geven van technisch advies en een kwaliteitscontrole, zodat er eersteklas producten met goede prijzen worden verkregen. Voor ons is ieder seizoen een nieuwe uitdaging om het beste te bereiken, zowel voor onze telers als voor onze klanten".


Voor meer informatie:
Alberto Rodríguez Aguilera
Alhóndiga La Unión
T: +34 950580800
M: +34 673633887
arodriguez@alhondigalaunion.es
www.launioncorp.com
Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018