Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Metro zoekt Indiase bedrijven voor overname

Retailsector Letland heeft omzetgroei in maart
De omzet van de retailsector van Letland is in maart in sneller tempo toegenomen. In de vorige twee maanden was de groei juist wat afgenomen ten opzichte van de periode daarvoor. Dit blijkt uit cijfers van het centraal bureau voor de statistieken van Letland. De retailomzet steeg in maart jaar op jaar met 6,5%. In februari was dit 3,5%. De omzet van voedingsmiddelen steeg in februari jaar op jaar met 6,8% en die van non-food-producten met 6,4%. Op maandbasis was de omzet in februari met 2,4% afgenomen, terwijl deze in maart weer met 2,3% was toegenomen.
Bron: markets.businessinsider.com

India: StarQuik breidt online uit

De online supermarkt StarQuik gaat zijn bereik uitbreiden naar steden als Bengaluru, Pune en Hyderabad. StarQuik is een onderdeel van Trent Hypermarket, dat ook de keten Star Bazaar beheert en dat op zijn beurt in handen is van de Tata Group. Volgens directeur K. Radhakrishnan moest de online supermarkt zijn naam veranderen van GrocerMax naar StarQuik, omdat het bedrijf door de Tata Group werd overgenomen. "Het had te maken met de nieuwe wetgeving rondom buitenlandse investeerders, omdat de Tata Group een joint venture heeft met Tesco. Op dit moment werken we vanuit vijf winkels in Mumbai. met het einde van het jaar moet dat aantal zijn uitgegroeid naar 20 winkels in nieuwe regio's," aldus K. Radhakrishnan, die tevens de oprichter was van GrocerMax. Radhakrishnan heeft nog steeds een minderheidsaandeel in zijn bedrijf.
Bron: thehindubusinessline.com

Australië: Kwartaalomzet Woolworths Q3 groter dan van Coles
De Australische supermarktketen Woolworths had in het derde kwartaal een toename in vergelijkende winkelomzet van 4,4%. Daarmee presteerde Woolworths in deze periode beter dan de directe concurrent Coles. De omzet van Woolworths steeg met 4,7% tot A$9,57 miljard (€6,0 miljard) in de periode van 13 weken tot 1 april. De vergelijkende winkelomzet steeg met 4% als deze wordt aangepast met betrekking tot de paasdagen.
Bron: reuters.com

Oeganda: Shoprite breidt uit na exit van concurrentie
Shoprite wil uitbreiden in Oeganda, hoewel Oeganda op dit moment te maken heeft met een economische recessie. Deze recessie heeft ertoe geleid dat een aantal concurrerende ketens als Uchumi en Nakumatt uit Kenia zich uit Oeganda hebben teruggetrokken. Het Zuid-Afrikaanse Shoprite hoopt nu het gat in de markt op te vullen, dat door deze retailers is achtergelaten. Onlangs opende Shoprite een nieuwe winkel in Kampala, terwijl er plannen zijn om binnenkort nog eens twee nieuwe filialen te openen.
Bron: kfm.co.ug

Metro zoekt Indiase bedrijven voor overname
De Duitse groothandelaar Metro Group zoekt naar Indiase bedrijven voor een mogelijke overname. Op deze manier wil Metro zichzelf in de Indiase online sector ontwikkelen, aldus directielid Arvind Mediratta. De Indiase tak van Metro zoekt vooral naar mogelijkheden om de B2B-activiteiten uit te breiden. "De meeste retailers zijn gefocust op consumenten en e-commerce in India. Wij richten ons echter meer op het bedrijfsleven en zoeken naar overnames en fusies om meer waarde voor aandeelhouders in dit segment te creëren," zegt Arvind Mediratta.
Bron: dealstreetasia.com

VS: Peapod breidt uit in Pennsylvania
Peapod breidt uit in de Amerikaanse online sector, die met 2025 waarschijnlijk zo'n $100 miljard (€83,8 miljard) waard zal zijn. De online diensten van Peapod zijn door de uitbreiding beschikbaar in meerdere steden in Pennsylvania. Via peapod.com of de mobiele peapod-app kunnen inwoners van Reading, Birdsboro en Temple online bestellingen plaatsen voor verse groente en fruit, vlees, zuivel en zowel merkproducten als producten van het huismerk Giant. De bestellingen kunnen zowel aan huis als op de werkplek worden bezorgd.
Bron: retailleader.com

VS: WinCo Foods benoemt nieuwe directeur
De supermarktketen WinCo Foods heeft een nieuwe directeur aangesteld. Grant Haag is benoemd tot de nieuwe functie van de keten, die geheel in handen is van de werknemers zelf en die vestigingen heeft in westerse staten van de VS, zoals Texas en Oklahoma. Grant Haag volgt Steven Goddard op, die volgend jaar officieel als CEO opstapt. "We denken dat Grant de beste keuze is om onze onderneming in de toekomst te leiden," aldus Goddard, die betrokken was bij het selectieproces dat zo'n twee jaar duurde.
Bron: retailleader.com

VS: Sprouts bezorgt thuis in Denver, San Diego en Sacramento
Sprouts Farmers Market heeft zijn thuisbezorgdienst uitgebreid naar de regio's van Denver, San Diego en Sacramento. De bezorgdienst wordt mogelijk gemaakt door samenwerking met het in thuisbezorging gespecialiseerde platform Instacart. De online dienst is beschikbaar in Denver, Boulder, Broomfield, Longmont en Parker in Colorado en in Sacramento, Elk Grove, Roseville, San Diego, Carlsbad, El Cajon en La Jolla in Californië. Het online assortiment bestaat uit meer dan 12.000 producten, waaronder lokale AGF, vlees, zuivel en diepvriesproducten.
Bron: progressivegrocer.com

VS: Publix heeft meer omzet in eerste kwartaal
Publix Super Markets had in het eerste kwartaal een toename in omzet van 6,8% tot $9,3 miljard (€7,8 miljard). De vergelijkende winkelomzet steeg met 5,1%. De in Lakeland, Florida gevestigde retailer gaf aan dat de omzet met 1,2% steeg dankzij het feit dat Pasen in het eerste kwartaal van dit jaar viel. De netto winst van het eerste kwartaal steeg hierdoor met 22,5% tot $680,3 miljoen (€566,6 miljoen). De winst per aandeel steeg van 73 dollarcent naar 93 dollarcent (van €0,61 naar €0,77).
Bron: winsightgrocerybusiness.com

India: Amazon wil aandeel van 60% in Flipkart
Amazon.com Inc heeft officieel een bod uitgebracht op een aandeel van 60% in de Indiase online supermarkt Flipkart. Daarnaast heeft Amazon een vergoeding van $2 miljard (€1,7 miljard) aangeboden voor het opbreken van het bedrijf. Het aanbod van Amazon komt waarschijnlijk grotendeels overeen met het bod dat Walmart eerder op het Indiase bedrijf heeft geplaatst..
Bron: reuters.com

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018