Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Patrick Groualle, Jardins de Normandie

Frankrijk: Temperatuur zakt van 27 naar -5 graden in NormandiŽ

De weersomstandigheden in NormandiŽ zijn nogal extreem geweest. "We gingen van zeer warm naar zeer koud weer," begint Patrick Groualle van Jardins de NormandiŽ. "Op zaterdag 21 april steeg het kwik nog naar 27 graden maar afgelopen maandag was de gevoelstemperatuur -5 en viel er zelfs wat sneeuw. Gelukkig bleven de meeste groenten gespaard," vervolgt Patrick. "De productie in NormandiŽ vindt voornamelijk in het departement Manche plaats. De sneeuw viel echter met name in de regio rondom Rouen, waar weinig groententeelt is."Patrick vertelt dat de groentensector wel met andere uitdagingen kampt: "De teelt is vertraagd als gevolg van de winterse neerslag tot 15-20 april. Gewoonlijk start het seizoen begin april maar nu lopen we drie weken achter op schema. Dit probleem speelt in heel Europa."

"Voorlopig weten we alleen zeker dat we vertraging opgelopen hebben want een vertraging van drie weken bij aanvang van het seizoen levert mogelijk maar ťťn week vertraging op bij het vermarkten. Dit hangt allemaal af van de weersomstandigheden in de lente. We kunnen hier in dit stadium nog niks over zeggen. Voorgaande jaren begonnen we wat eerder met de teelt maar ook dan was het vaak nog tot half juni koud."

Het weer in NormandiŽ lijkt echter op te knappen. "Gisteren hadden we al een mooie dag en tot vrijdag worden er aangename temperaturen verwacht."

Publicatiedatum: 3-5-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: