Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
iets lagere prijzen Abate-peer

Weinig verrassingen op Italiaanse perenmarkt

Het voorraadbeheer van de Abate- en Conferenceperen verloopt volgens programma. De prijzen van de Abate lijken iets te zijn gedaald in vergelijking met vorig jaar. Daar staat tegenover dat de prijzen van variëteiten als Santa Maria en Kaiser licht zijn gestegen.



Albano Bergami, vicepresident van de interprofessionele organisatie O.I. Pera, zegt het volgende over de huidige situatie: "Op bepaalde momenten, zeker de afgelopen maanden, kwam de markt niet goed op gang. Ik denk dat dit, gedeeltelijk, te wijten is aan de kwaliteit van het product. De peren die uit de cellen kwamen waren niet altijd de beste en dat heeft de consumptie beïnvloed. Ik denk dat de techniek waarbij de peren worden beheerd in de cel opnieuw moet worden besproken en moet worden herzien. De resultaten waren dit jaar niet erg bevredigend."

De voorraden van de Abate peer zijn zoals verwacht dus niemand is ongerust. Aan het begin van de markt verwachtten de ondernemers een meer liquide markt vanwege de voorraden, maar de markt volgt niet altijd de logica van de ondernemers.



Albano Bergami heeft ongeveer 40 hectare hardfruit. Hij kent de problemen dus niet alleen als vice president van O.I. Pera maar ook als teler. Daarmee benadrukt hij nogmaals het feit dat het noodzakelijk is om de consument een peer te bieden die altijd op het hoogtepunt van de organoleptische kwaliteit is, iets wat dit jaar in het algemeen niet altijd is gebeurd.
Publicatiedatum: