Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

In Turkije is de kersenoogst gestart

Afyon, een stad in het westen van Turkije, is verantwoordelijk voor 10% van de Turkse kersenproductie. De bloei van de kersenbomen is prachtig om te zien. De witte bloesem blijft maximaal 2 weken aan de bomen hangen en geeft de illusie van bruidsjurken.

Burgemeester Osman Acar: "We verwachten een goede kwaliteit en kwantiteit en hopelijk goede prijzen. Dat is de verwachting van onze telers. De kersenbomen begonnen dit seizoen ongeveer 20 dagen eerder te bloeien aangezien het weer tot nu toe heter is geweest dan normaal. Nu zijn onze velden allemaal wit en straks wordt het allemaal kersenrood: een adembenemend gezicht.

Het is belangrijk dat we de komende dagen geen onverwachte vorst krijgen. Wij kweken de beste kwaliteit kersen in Turkije, maar onze kersen komen altijd later in het seizoen, zodat onze telers niet kunnen profiteren van de hoge prijzen in het begin van het seizoen. Hopelijk kunnen wij daar dit jaar wel van profiteren.

De winter was dit jaar erg koud in Europa, dus we verwachten dat de kersenproductie daar lager zal zijn dan normaal. Daardoor ontstaat er een mogelijkheid tot export en daar hebben we ongeveer 25 tot 30 duizend ton kersen voor.

We gaan ook met een aantal bedrijven in zee om te beginnen met export naar China. Omdat de vliegafstand vrij ver is, is het een moeilijke markt voor de export, maar we gaan er ons best voor doen. China importeert momenteel kersen uit Chili en de VS, twee landen die net zo ver weg liggen als wij, dus het is mogelijk. We hopen dat China onze producten gaat kopen, en als dat gebeurt, hebben we geen marktproblemen meer."


Bron: AAPublicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018