Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Van de lente tot de herfst

Kasbramen zorgen voor seizoensverlenging

Dankzij voortdurende investeringen in onderzoek en veredelingsprogramma's is zachtfruitteler Driscoll's er in geslaagd haar productiecapaciteit te verlengen. Met de succesvolle teelt van kasbramen in Noord-Europa verlengt de teler het bramenseizoen van het voorjaar en de zomer tot aan het najaar zonder in te boeten op de kwaliteit die de consument van Driscoll's gewend is. 

Het ras Victoria is het resultaat van Driscoll's unieke ontwikkelingsprogramma. Deze diep paarse, sappige braam heeft een aardse, wijnachtige smaak. Hij wordt geteeld voor zijn uitmuntende zoete smaak, externe kwaliteit en goede houdbaarheid. Het ras gedijt uitstekend onder glas. 

Bij deze innovatieve teeltmethode wordt gebruikt gemaakt van speciale assimilatielampen en LED om bramen te telen met een uitzonderlijke zoete smaak en zeer goede maten. Lowie Claessens van Driscoll's Noord-Europa: "We zijn op kleine schaal met testen begonnen om te zien hoe onze bramen het deden in een bedekte omgeving. De experimenten waren een enorm succes! Door het fruit in een gecontroleerde omgeving te telen, kunnen we de optimale omstandigheden creëren om grote volumes smakelijk zachtfruit te produceren. Bramen hebben de reputatie wat zuur te zijn maar onze rassen zijn hebben een zoete, uitgebalanceerde smaak en zijn nooit te zuur. De kleur varieert van intens blauw tot paars/zwart en de vruchten zijn groot, rond en sappig. Het ras is een echte doorbraak binnen de categorie."

De ontwikkeling van exclusieve zachtfruitrassen, zoals Victoria, heeft voor Driscoll's de hoogste prioriteit. Een intense kleur, smaak, goede houdbaarheid en jaarronde beschikbaarheid is waarin Driscoll's fruit zich onderscheidt van de rest. 

Door te werken met onafhankelijke telers, van het zonnige Californië tot aan België en Tasmanië, creëert Driscoll's de beste groeiomstandigheden. Het bijkomende voordeel van korte transport- en distributieroutes garandeert dat Driscoll's zachtfruit overal ter wereld vers smaakt.Voor meer informatie:
Sabrina Maas
smaas@driscolls.eu
Tel:+31 (0)85 0217 458

 

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018