Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kaufland biedt vanaf november jaarrond Duitse tomaten aan

Vanaf november biedt Kaufland voor het eerst ook in de wintermaanden Duitse tomaten aan. De tomaten worden exclusief voor Kaufland door Gemüsering in Zorbau (Sachsen-Anhalt) geteeld. Het bedrijf heeft op een oppervlakte van circa 80.000 vierkante meter een kas laten bouwen. Meer dan zeventig medewerkers planten vanaf september 180.000 stekken van trostomaten, cocktailtomaten en snoeptomaten. De tomaten worden vanaf november rijp geoogst, ter plaatse verpakt en binnen enkele uren uitgeleverd aan meer dan 650 Kaufland-filialen. Klanten herkennen de tomaten aan de verpakkingsopdruk 'Marktfrisch aus Deutschland'. Onder dit label biedt Kaufland tot wel 140 groenten- en fruitartikelen uit Duitse teelt aan.


Kastomaten uit Zorbau

Kwaliteit die men proeft
"Met dit project slaan we nieuwe wegen in. Onze klanten kunnen zich verheugen op aromatische wintertomaten van een kwaliteit die men proeft", aldus Markus Mutz, groenten- en fruitinkoper bij Kaufland. "We werken reeds vele jaren met Gemüsering samen en hebben gezamenlijk dit project ontwikkelt."


Kas in Zorbau 

Vol aroma dankzij duurzame teelt
De kas wordt verwarmt door de afvalwarmte van de nabijgelegen verwerkingsinstallatie. Een gesloten waterkringloop maakt voor 75 procent gebruik van regenwater. Nuttige insecten spelen bij de teelt een belangrijke rol: sluipwespen bestrijden ongedierte, hommels bestuiven de planten. Aangezien de tomaten naar behoefte bemest worden en gewasbeschermingsmiddelen zeer zuinig worden ingezet, ontwikkelen de tomaten hun volle aroma.

Gezonde tomaten, met de hand geoogst
"We zullen ieder jaar circa 3.000 ton tomaten oogsten. Bij de teelt maken we gebruik van handarbeid, van de verzorging tot aan de oogst" verklaart dr. Lukas Scholz van Gemüsering. "Ons doel is om gezonde groenten te telen die het milieu ontzien en zuinig gebruikmaken van grondstoffen. Daarom hebben we voor deze geïntegreerde teelt gekozen." Zorbau is een ideale standplaats. Het ligt verkeersgunstig aan de A9. De nabijgelegen verwerkingsinstallatie levert de energie voor her verwarmen van de kas.


Kas in Zorbau 
Publicatiedatum: