Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Een omzet van 150 miljoen euro gepland voor het jubileumjaar

Pfalzmarkt opent Duits groentenseizoen

Onlangs werd bij de 'Pfalzmarkt für Obst und Gemüse' in Mutterstadt het officiële startsignaal voor het Duitse groentenseizoen gegeven. De consumenten konden zodoende in heel Duitsland hun 'trek in het voorjaar' stillen. Pfalzmarkt levert per direct weer vers geoogste sla en knapperige groenten.

Het rijkelijke aanbod toont hoe veelzijdig, vitaminerijk en lekker de nieuwe oogst uit de Pfalz is. Dankzij de goede klimaatomstandigheden in het zuidwesten kunnen de Pfalzmarkt-telers gebruikmaken van de natuurlijke oogstvoorsprong van de regio: radijsjes, rabarber, bosuien, asperges en vele bladslasoorten zullen – ook in dit seizoen – weer tot wel vier weken vroeger dan ergens anders in de handel komen.


Christian Deyerling, voorzitter van de raad van bestuur van Pfalzmarkt. Direct naast hem het bestuursteam: Hans-Jörg Friedrich en Reinhard Oerther.

Lokaal geteelde voorjaarsgroenten en slasoorten die altijd goed worden ontvangen
Pfalzmarkt staat voor absolute kwaliteit, uitgebreide keuze en trouwe levering. De veelzijdige smaak uit de Pfalz komt zo vers geoogst bij de handelaren en consumenten aan. Pfalzmarkt zet in op zelf geteelde groenten en fruit door moderne kwaliteitsborging, inclusief verslogistiek en traceerbaarheid. Gedurende het seizoen biedt Pfalzmarkt 240 verschillende verse producten aan. Tot de top 3 van verse groenten uit de Pfalz behoren bosuien, radijsjes en sla.

Het handelsplatform Pfalzmarkt werd 30 jaar geleden officieel geopend in Mutterstadt
Gelijktijdig met de start van het Duitse verse groentenseizoen viert Pfalzmarkt dit jaar een bijzonder jubileum. Precies dertig jaar geleden, in april 1988, werd Pfalzmarkt voor zelf geteelde groenten en fruit officieel in Mutterstadt geopend. Christian Deyerling, voorzitter van de raad van bestuur bij Pfalzmarkt: "Tegenwoordig heeft Pfalzmarkt een kerngezonde basis! Voor de handel en consumenten is Pfalzmarkt een in heel Duitsland bekend handelsmerk dat niet alleen aan het begin van het seizoen, maar vrijwel het hele jaar door voor vers geoogste kwaliteitsproducten uit de Pfalz staat!"Nieuw bestuursteam
Sinds 5 februari vormen Reinhard Oerther en Hans-Jörg Friedrich het bestuursteam van Pfalzmarkt. Aan de start van het seizoen nemen beiden officieel het stokje over van Helge Bremicker en Johannes Eiken. Reinhard Oerther is 49 jaar. Hij beschikt over omvangrijke ervaring in de nationale en internationale groenten- en fruitbranche en is verantwoordelijk voor het domein distributie. Hans-Jörg Friedrich is verantwoordelijke op commercieel gebied. Hij is 55 jaar en sinds 2003 binnen de directie van Pfalzmarkt actief. Als laatste was hij daar verantwoordelijk voor marketing, controlling en investeringen.

Pfalzmarkt wil groeikoers in 2018 voortzetten
Pfalzmarkt wil haar groeikoers verder voortzetten. Het nieuwe bestuur presenteerde hiervoor de doelen voor het lopende boekjaar. Met een nagestreefde omzet van 150 miljoen euro leggen Reinhard Oerther en Hans-Jörg Friedrich, ook gezien de lopende investeringen in de toekomstige ontwikkeling van de coöperatie, de meetlat bewust hoog.

Pfalzmarkt investeert in 2018 6,5 miljoen euro in de toekomstige ontwikkeling van de vestiging in Mutterstadt
Met geplande investeringen ter hoogte van 6,5 miljoen euro zal Pfalzmarkt ook in 2018 de vestiging Mutterstadt verder versterken. Reinhard Oerther: "In het lopende boekjaar zullen we procesoptimalisering binnen de logistiek realiseren en in de herfst zullen we starten met de geplande uitbreiding van onze vestiging in Mutterstadt!"

Voor verdere informatie:
Pfalzmarkt für Obst und Gemüse eG
Neustadter Straße 100
67112 Mutterstadt
www.pfalzmarkt.de

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018