Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Michiel van Zanten, Hrbs:

"Klanten oogsten sla bij Albert Heijn"

Tholen - Hoewel consumenten de voorkeur lijken te ontwikkelen voor gemak en voorverpakt, is er ook een tegenbeweging gaande. Vanaf deze week staat er bij Albert Heijn Gelderlandplein in Amsterdam een oogstmeubel met diverse soorten sla op kluit. "Het ziet er uit als een groot sla boeket", vertelt Michiel van Zanten, van Hrbs. "Een heel ander gezicht dan de sla in zakjes waarvan er zoveel mogelijk kroppen in een krat passen. Het meubel slaat goed aan op het oog, want er worden regelmatig foto's van genomen. Maar ook qua rotatie gaat het goed. Ik zie klanten regelmatig een krop oogsten." Hoe goed het gaat met de zelfoogst sla zal pas aan het einde van het project duidelijk worden. Michiel werd er in elk geval blij van, voor zover hij het kon observeren.


Sla op water is een co-creatie van Albert Heijns food rebels, met het greendesign van Hrbs en de producten van de vaste slaleveranciers van AH. We hebben ervoor gekozen om verschillende varianten sla aan te bieden, niet alleen botersla maar ook tricolore, krulsla en eikenbladsla. Het is daarmee ook mooie test voor de AGF-teams om te zien hoe die nieuwe soorten aanslaan bij de klanten wanneer ze op deze manier gepresenteerd worden."

In het kijk-, kies- en pakmeubel staan bakken met gaten waarin in totaal 35 kroppen sla op kluit passen. De kluit van de sla staat daardoor in de voeding waardoor de sla mooi en vers blijft. Klanten kunnen de sla gemakkelijk pakken en in bijgeleverde cups doen zodat ze de sla niet druppend door de winkel mee hoeven nemen. Het meubel ziet er het mooist uit als het vol is, dus oplettende AGF-medewerkers zijn nodig om het schap aan te vullen wanneer het voor 10 procent leeg is.Voor AH is het een experiment maar ook voor Hrbs. Het bedrijf biedt een servicemodel voor verse kruiden en gewassen aan en richt zich tot nu toe vooral op bedrijven en horeca. "Hrbs wil de wereld van groenten en kruiden zo dicht mogelijk bij de mensen brengen en in het dagelijks leven integreren. Wij leveren meubels, voor zowel binnen als buiten, met trays voor verschillende soorten gewassen (minigroenten) en kruiden die chefs of klanten zelf kunnen oogsten. Wanneer het gewas is geoogst of is uitgeput, leveren wij weer een nieuwe tray en nemen de oude mee voor hergebruik", vertelt Michiel. Voordat hij bij Hrbs ging werken, was hij inkoper bij Albert Heijn. Met dit idee haalt hij de banden met de retail weer aan. "Ik weet hoe ze denken en wat belangrijk is. Het is afwachten hoe dit verloopt. We hebben bewust gekozen voor co-creatie, sla is voor ons een nieuw product. Maar we staan zeker open voor samenwerkingen om ook services voor de retail in te richten."
 
Voor meer informatie:
Hrbs
Michiel van Zanten
Johan Huizingalaan 400
Amsterdam
T+31(0) 610 247 253
info@hrbs.com
www.hrbs.com


 

Publicatiedatum :
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:

Reacties:


Dit soort teelt gaat echt in tegen elke gangbare perceptie van goede praktijken.
Wat als er iemand met een besmettelijke ziekte net over deze salades gaat niezen?
voor de retailer zelf is dit een miskleun van jewelste op gebied van rendabiliteit. Men kan op deze manier maar 1.50 euro vragen voor de bezetting van de handelsruimte om de vier weken...aan elke retailer die kan rekenen bezint eer ge begint.
egide romain, brussel - 2018/05/02 18:44:21.000© AGF.nl 2018