Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

On the way to PlanetProof groeit

In de plantaardige open teelt wordt er intensief gewerkt aan certificering voor On the way to PlanetProof. Dat blijkt uit de vele vragen die bij SMK binnenkomen en de interesse voor trainingen.

Voor nieuwe keurmerkhouders geldt dat zij een ingangsaudit en vervolgens een teelt/oogst audit krijgen, voordat bij positieve beoordeling het certificaat wordt uitgereikt. Voor de open teelt wordt daarom de groei verwacht van het aantal certificaten en areaal in de tweede helft van het jaar. De groei van open teelt in het eerste kwartaal komt voor rekening van Spanje met een plus van 220 hectare.

Groei bedekte teelt
In de bedekte teelt is de verwachte groei van PlanetProof al wel goed zichtbaar. In het eerste kwartaal is er een toename van 80 hectare en 32 nieuwe bedrijven voor het merendeel in Nederland.



Ook buitenland On the way to PlanetProof
Behalve in Nederland is er ook PlanetProof gecertificeerde teelt in Duitsland, Belgiƫ, Spanje, Italiƫ en Zuid-Afrika. De bedekte teelt in Spanje betreft die in onverwarmde en onbelichte kassen; in Zuid-Afrika wordt citrus geteeld. De Spaanse en Italiaanse teelten vinden plaats in opdracht van Nederlandse partijen om daarmee jaarrond het aanbod van PlanetProof producten te kunnen waarborgen.



Bron: Milieukeur
Publicatiedatum: