Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Omar Ehab, Spica:

"Goede vooruitzichten Egyptische druiven, maar sinaasappelmarkt ronduit slecht"

Tholen - De marktsituatie met de Egyptische Valencia-sinaasappelen verloopt desastreus. Dat zegt Omar Ehab van de Egyptische producent Spica, dat een warehouse heeft in Rotterdam. "De eerste maanden van het jaar was de markt erg goed, maar sinds begin april is de vraag echt ingestort. Ik verwacht dat vooral het warmere weer nadelig is voor de citrusconsumptie. Onze prijzen liggen tussen 5 - 6,50 euro per doos (15 kg) voor cat I, maar nog zorgwekkender is dat de vraag geheel ontbreekt."



Bij Spica is het Egyptische uienseizoen weer losgebarsten. Het bedrijf verwacht goede kansen voor de rode, Egyptische uien dit jaar op de markt. Het uienassortiment bij Spica bestaat dan ook hoofdzakelijk uit rode uien. Het bedrijf richt zich bij de afzet op de Europese markt, waarbij Duitsland de grootste afnemer is. Spica teelt zelf in Egypte groenten en fruit op een areaal van 250 hectare en wil dit volume de komende jaren gaan uitbreiden.



Binnen enkele weken zullen ook de eerste Egyptische druiven op de markt arriveren. "We verwachten een gemiddelde productie. We bieden de variƫteiten Thompson, Flame en Early Flame aan. Ik verwacht dat we wel kunnen starten met een prijsniveau tussen de 8,50 en 10,00 euro per doos, maar dat is alleen een indicatie", vertelt Omar Abdelatty. Hij hoopt op een betere seizoensstart dan vorig jaar. "Toen waren er nog veel Indiase druiven op de markt en was de start desastreus. Nu neemt de kwaliteit van de Indiase en Zuid-Afrikaanse druiven af en zijn de vooruitzichten voor het Egyptische seizoen een stuk beter."


Voor meer informatie:
Omar Ehab
Spica BV
Phone: +31 (0) 10 7997437
Mobile: +31 (0) 64 0116303
omar@spicabv.nl
www.spicabv.nl