Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

België: Carrefour werkt samen met Greenyard

Roemenië: Carrefour haalt meer omzet met minder winkels

Roemenië: Carrefour haalt meer omzet met minder winkels
Carrefour heeft in Roemenië met een netwerk van 320 winkels in 2017 een omzet behaald van €1,8 miljard. Jaar op jaar is dat een toename van 18,7%. Het netwerk van Carrefour in Roemenië is op dit moment opgebouwd uit 237 supermarkten, 33 hypermarkten en 53 buurtwinkels. De Poolse omzet van Carrefour kwam op hetzelfde bedrag neer, al had de keten in Polen hiervoor drie keer zoveel winkels nodig. Daarnaast heeft Polen een aantal inwoners dat twee keer zo groot is als bij Roemenië, waarnaast Polen ook als de best ontwikkelde economie van Oost-Europa geldt. Carrefour is in Roemenië na het Duitse Kaufland de tweede grootste supermarktketen van het land.
Bron: agroberichtenbuitenland.nl
 
India: Reliance Retail heeft omzet van meer dan $10 mld
Het door Mukesh Ambani beheerde Reliance Retail heeft in een jaar tijd zijn omzet verdubbeld. Het bedrijf is daarmee de eerste retailer van India die een omzet heeft behaald van meer dan $10 miljard (€8,3 miljard). De omzet kwam in Indiase valuta neer op 692 miljard rupees, wat meer is dan de gecombineerde totale omzet van de concurrenten Future Group, Avenue Supermart, Shoppers Stop en Tata Trent.
Bron: economictimes.indiatimes.com

Italië: meer omzet voor Despar dankzij uitbreidingen

Despar Italia sloot 2017 af met een omzetgroei van 3% tot €3,38 miljard. Daarmee heeft de retailer de positieve trend van de afgelopen twee jaar voortgezet. Despar is nu een van de tien grootste supermarktketens van Italië. Voor Spar is Italië nu internationaal gezien de derde grootste markt. Een van de redenen voor de goede resultaten was volgens het bedrijf de 56 nieuwe winkels die in het afgelopen jaar erbij zijn gekomen. Despar Italia heeft nu een netwerk van 1.215 locaties, wat jaar op jaar een toename is van 4,8%. Er werd in 2017 €80 miljoen geïnvesteerd in nieuwe winkels, distributiecentra, logistieke infrastructuur en renovaties bij oudere vestigingen.
Bron: esmmagazine.com

Zweden: ICA Gruppen heeft minder kwartaalomzet dan verwacht
De Zweedse retailer ICA Gruppen had in het eerste kwartaal van het fiscale jaar van 2018 een toename in omzet van 5,8% SEK 27,2 miljard (€25,7 miljard). Volgens CEO Per Strömberg was de omzet iets zwakker dan aanvankelijk was verwacht. "We hadden qua omzet een goed resultaat in Zweden en ook ons e-commerce-segment laat positieve groei zien. We halen echter te weinig rendement uit deze omzetgroei," aldus Strömberg.
Bron: esmmagazine.com

India: Future Group lanceert app
Future Group, de grootste retailer van India, staat op het punt om een nieuwe app te introduceren voor consumenten met een Easyday-lidmaatschap. De nieuwe dienst lijkt op het lidmaatschap voor Amazon Prime. Door middel van de app kunnen consumenten producten bestellen als verse groenten en fruit of zuivelproducten. Door middel van de nieuwe app kan de Future Group, dat in handen is van Kishore Biyani, de online concurrentie aan met online supermarkten als BigBasket, Grofers en Amazon Now.
Bron: agronfoodprocessing.com

Slovenië: Netto verlies van Mercator neemt toe
De Sloveense retailer had in 2017 een netto verlies van €184,4 miljoen, terwijl dit verlies een jaar eerder nog op €72,7 miljoen stond. Zodoende is het netto verlies in een jaar tijd verdubbeld. Als echter de negatieve gevolgen van eenmalige incidenten buiten beschouwing worden gelaten, had Mercator in 2017 een winstresultaat van €6 miljoen. De jaaromzet van 2017 kwam neer op €2,15 miljard, wat jaar op jaar een afname is van 2,2%. De reden voor dit resultaat had volgens de retailer te maken met veranderingen met betrekking tot de boekhouding van het bedrijf.
Bron: seenews.com

België: Carrefour werkt samen met Greenyard
Carrefour is in België een exclusief partnerschap aangegaan met het teeltbedrijf Greenyard. Greenyard levert onder andere verse, verwerkte en diepvries-AGF. Door de samenwerking wil Carrefour zijn assortiment binnen de versafdeling verbeteren. De samenwerking wordt gelanceerd onder de naam "First in Fresh". Door het First in Fresh-programma kunnen winkelmanagers onafhankelijk van elkaar verse AGF bestellen. Ter ondersteuning van het initiatief heeft Greenyard een distributiecentrum opgezet in Sint-Katelijne-Waver, waarvandaan AGF naar omliggende Carrefour-vestigingen zal worden gestuurd. Winkeleigenaren kunnen hierdoor vijf keer per week een bestelling plaatsen, terwijl ook andere leveranciers van Carrefour hun producten via het distributiecentrum naar vestigingen kunnen sturen.
Bron: retailanalysis.igd.com

VK: Hogere omzet voor Sainsbury's
Zowel de winst als de omzet van de Britse keten Sainsbury's zijn vorig jaar toegenomen. Ook wist de keten £113 miljoen (€128,5 miljoen) van zijn schuld af te lossen. Het resultaat werd met name bereikt door een recordomzet tijdens de kerstdagen. In de periode van 52 weken tot 10 maart nam de omzet met 9% toe van £29,1 miljard in 2016/17 tot £31,7 miljard in 2017/18 (van €33,1 miljard tot €36,0 miljard). De bruto winst steeg met 1,4% van £581 miljoen tot £589 miljoen (van €660,5 miljoen tot €669,6 miljoen), terwijl de winst per aandeel met 6,4% afnam van 21,8p tot 20,4p (van €0,25 tot €0,23).
Bron: independent.co.uk

Rusland: X5 opent eerste Karusel onder nieuw concept
De Russische supermarktketen X5 Retail Group gaat een nieuwe hypermarkt openen onder het vernieuwde Karusel-concept. De hypermarkt wordt opgezet in de omgeving van Moskou en krijgt een winkeloppervlak van 4.000 vierkante meter. Het assortiment bestaat uit 20.500 verschillende producten, waaronder 20% aan lokale producten. Hoewel het concept is vernieuwd, is dit de veertiende Karusel-hypermarkt in de omgeving van Moskou. Door het nieuwe filiaal worden 184 nieuwe banen gegenereerd.
Bron: lse.co.uk

VS: Publix neemt Bi-Lo-winkel in South Carolina over
Publix Super Markets gaat door middel van een leaseconstructie een Bi-Lo-vestiging in Seneca, South Carolina overnemen. De winkel is nu nog in handen van Southeastern Grocers dat onlangs zijn faillissement heeft aangevraagd. Zodoende stond de Bi-Lo-winkel net als de rest van de 94 South Eastern-locaties op het punt om te worden gesloten. Publix gaat naar verluid $100.000 (€83.000) betalen voor het leasecontract, dat in 2021 af zal lopen. Bij het contract zijn alle licenties, vergunningen en de overname van de uitrusting van de locatie inbegrepen.
Bron: winsightgrocerybusiness.com

VS: Schnucks sluit twee winkels in Illinois

Het in St. Louis gevestigde Schnuck Markets Inc. gaat in de komende zomer twee vestigingen sluiten in Rockford, Illinois. De locaties in Mulford Road en Rockton gaan per 8 juli dicht. De 97 werknemers van Rockton en de 75 medewerkers bij Mulford krijgen vergelijkbare functies bij andere vestigingen van Schnucks in dezelfde regio. De winkels worden gesloten vanwege de lage omzet en het feit dat de verouderde locaties teveel kosten met zich meebrengen.
Bron: progressivegrocer.com

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018