Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

40% productie naar Belgische retail, 60% export

Den Berk Délice breidt uit naar 51 hectare Belgische tomaten

Dankzij zijn enorme groei in omvang de laatste jaren en zijn investeringen op vlak van innovaties kan Den Berk Délice zich de marktleider in België noemen op gebied van cherry- en snoeptomaatjes. Afgelopen week is Den Berk Délice gestart met de opbouw van hun nieuwste serre (kas). Hiermee vergroten ze hun areaal van 44ha naar 51ha. Het nieuwe bedrijf zal de naam 'Den Horst' krijgen, genoemd naar de plaats waar het gelegen is, namelijk Horst te Merksplas. Deze uitbreiding vergt een enorme investering van 14,7 miljoen euro. Naast Den Horst heeft Den Berk Délice nog 4 andere vestigingen in de Kempen, waarvan 19ha belicht. Smaak primeert bij Den Berk Délice. Daarom kiezen ze er bewust voor om het jaarrond volledig eigen productie te hebben om zo de garantie te kunnen geven dat de tomaten 365 dagen per jaar dezelfde lekker en constante smaak hebben.De groei in arealen en het streven naar vernieuwing levert Den Berk Délice een mooie omzetgroei op. Zo behaalden ze in 2017 de kaap van 40 miljoen euro en door de uitbreiding realiseren ze nu een jaaromzet van 46 miljoen euro. Vorig jaar werden ze bekroond als Trend Gazelle van provincie Antwerpen en van Vlaanderen bij middelgrote bedrijven.

De 5 bedrijven achter Den Berk Délice hebben een gemeenschappelijke toekomstvisie, gericht op innovatie, duurzaamheid en het produceren van hoog kwalitatieve en smaakvolle tomaten. Ze benaderen als één merk de markt, omdat ze ervan overtuigd zijn dat ze door samen te werken, met elkaar en met de klant, een sterkere partner zijn. De missie achter dit merk is om kwalitatieve en lekkere smaaktomaten te kweken en hier rond aangename concepten te ontwikkelen zodat de consument hiervan 365 dagen per jaar kan genieten. Het doel is om de consument een unieke smaakbeleving te geven!

Smaak is de rode draad en dé pionier door het hele verhaal. De rassen worden heel zorgvuldig geselecteerd. Elk jaar voert Den Berk Délice zo'n 100-tal rassenproeven uit en hier worden steeds de lekkerste tomaten uit geselecteerd die verder getest worden op bijvoorbeeld de houdbaarheid. Een goed ras is een sterk begin, maar via de teelt kan er nog héél veel van de smaak bepaalt en gecreëerd worden.

Den Berk Délice houdt zijn assortiment bewust redelijk beperkt om op deze manier specialist te worden in het telen van zijn hoofdrassen. De zoete cherrytomaat "Miss Perfect" is het paradepaardje van Den Berk Délice. Deze heeft in 2016 uit onafhankelijk onderzoek de prijs van 'Beste tomaat in Noorwegen' gewonnen. Het zoete snacktomaatje Bellino heeft een heerlijke bite en een mooie zoet-zuur balans. De partymix is een vrolijke mengeling van verschillende kleuren en vormen, gaande van geel tot roze, van groen tot bruin. De Kumato heeft niet alleen een exotisch uiterlijk maar hij heeft ook een hele intense smaak. En als nieuwkomer is er de Gold Délice, deze heeft een hele crunchy bite en een zoete en vooral een hele unieke smaak!

Op heden produceert Den Berk Délice zo'n 12.000.000 kg smaaktomaten per jaar, waarvan ongeveer 40% van de productie wordt verkocht aan Belgische retailers. Dit wil zeggen dat 60% bedoeld is voor export. Dat is voornamelijk naar Duitsland, Noorwegen, Zweden, Roemenië, Zwitserland en Engeland. De bedrijven achter Den Berk Délice zijn allemaal lid van Coöperatie Hoogstraten cv. Coöperatie Hoogstraten cv bezit over een ruim assortiment aan kwaliteitsvolle groenten en fruit. Zij zetten zich, net als Den Berk Délice, sterk in op innovatie en kwaliteit. Dankzij deze samenwerking kan onze klant via één weg een volledig assortiment aan kwaliteitsproducten aankopen.

Voor meer informatie:
Den Berk Délice
Berkelaar 10
BE 2330 MERKSPLAS
T +32(0)14 40 72 40
F + 32(0)14 40 72 49
info@denberk.be
www.denberk-delice.com


Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018