Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Lidl opent nieuwe winkels in Bulgarije

Rusland: X5 wil maatregelen wegens dalende winst

Rusland: X5 wil maatregelen wegens dalende winst
De Russische X5 Retail Group heeft aangegeven dat er in verband met tegenvallende winstcijfers opnieuw moet worden gekeken naar de eigen bedrijfsvoering. Eerder leidde onenigheid over de juiste strategie tot het ontslag van het hoofd van de supermarktafdeling van X5. X5 is de grootste retailer van Rusland. Nu de economische recessie ertoe heeft geleid dat Russische consumenten minder besteedbaar inkomen hebben, wil X5 onder andere de discountketen Pyaterochka uitbreiden.
Bron: reuters.com

Brazilië: GPA heeft meer winst dan verwacht
De Braziliaanse retailer GPA had in zijn eerste kwartaal een winstresultaat dat hoger uitviel dan verwacht. GPA, dat een aantal van de grootste supermarktketens van Brazilië in handen heeft en op zijn beurt onder de Franse retailgroep Casino valt, bereikte dit resultaat dankzij de sterke prestaties van de groothandelstak van het bedrijf. Het netto inkomen van GPA steeg met 7,8% tot 226 miljoen reais (€53,8 miljoen), terwijl analisten van Reuters uitgingen van een winstverwachting van slechts 8 miljoen reais (€1,9 miljoen). De omzet van de groothandelsketen Assai steeg met 25%. De bruto winst kwam neer op 503 miljoen reais (€119,8 miljoen), terwijl analisten van Reuters waren uitgegaan van 510 miljoen reais (€121,5 miljoen).
Source: reuters.com

Lidl opent nieuwe winkels in Bulgarije
Lidl is van plan om dit jaar minstens zeven nieuwe vestigingen te openen in Bulgarije. De meeste van deze winkels worden opgezet in de steden Sofia, Varna en Plovdiv. Lidl is sinds 2010 actief in Bulgarije en is na Kaufland de tweede grootste supermarktketen van het land. Vorig jaar werden door Lidl drie nieuwe filialen geopend. Er wordt voor de nieuwe vestigingen minstens €2 miljoen per locatie geïnvesteerd.
Bron: novinite.com

Zuid-Koreaanse retailsector heeft 9,4% meer maandomzet
De Zuid-Koreaanse retailsector had in maart een toename in omzet van jaar op jaar 9,4%. Uit statistieken van de overheid blijkt dat zowel de offline als online retailsector verbeterde prestaties hebben bereikt. Volgens het Zuid-Koreaanse Ministerie van Handel, Industrie en Energie is de omzet van 13 grote online retailers met 17% gestegen, hoewel er verder geen financiële details zijn vrijgegeven. De omzet van 13 fysieke retailers, waaronder warenhuizen, discountketens en buurtwinkelketens, steeg in maart met 5,4%, waarbij met name buurtwinkels goede resultaten hebben geboekt.
Bron: yonhapnews.co.kr

Portugal: 12,1% meer kwartaalomzet voor Jerónimo Martins
Het Portugese bedrijf Jerónimo Martins had in het afgelopen kwartaal een toename in omzet van 12,1% ten opzichte van het laatste kwartaal van 2017. De omzet kwam neer op €4,2 miljard. Volgens de retailer zijn de vooruitzichten voor 2018 positief. Alle merken van Jerónimo Martins sloten 2017 af met een positieve groei qua omzet en met verbeterde posities binnen de markt. De retailer gaat zich voorlopig focussen op uitbreiding binnen de markten waar het bedrijf nu actief is, oftewel Polen, Portugal en Colombia. Er wordt in 2018 tussen de €700 miljoen en €750 miljoen geïnvesteerd, terwijl de verliezen van de startups Ara en Hebe naar verwachting af zullen nemen.
Bron: retailanalysis.igd.com

Singapore: Sheng Siong in eerste kwartaal 6,6% meer winst
De retailer Sheng Siong Group in Singapore had in zijn eerste fiscale kwartaal meer winst dankzij een toename in omzet en verbeterde winstmarges. De netto winst kwam in de drie maanden tot 31 maar neer op S$18,25 miljoen (€11,4 miljoen). Jaar op jaar is dat een toename van 6,6%. De omzet nam met 5,1% toe tot S$228,28 miljoen (€142,6 miljoen). Het bruto winstmarge nam met een percentagepunt toe tot 26,2%. De reden hiervoor is dat de supermarkten van Sheng Siong meer versproducten zijn gaan verkopen, wat een categorie is die sterkere winstmarges genereert. Ook werden dankzij succesvolle marketing meer rabatten bedongen bij leveranciers.
Bron: businesstimes.com.sg

VS: Weis investeert $101 mln
Weis Markets is van plan om in 2018 $101 miljoen (€83,7 miljoen) te investeren in een aantal projecten. De projecten betreffen onder andere twee nieuwe winkels, 20 renovaties, een nieuw pompstation en vier nieuwe drogisterijen. Vorig jaar gaf Weis ongeveer $95,9 miljoen (€79,5 miljoen) aan investeringen uit, wat ongeveer 2,8% van de jaaromzet was. Onder de nieuwe winkels bevindt zich de locatie in Nottingham, Maryland, die eerder deze maand van start is gegaan. Ook wordt een nieuwe vestiging opgezet in Randolph, New Jersey, die met deze zomer in bedrijf zal gaan.
Bron: winsightgrocerybusiness.com

VS: Smart & Final lanceert app met Instacart
De supermarktketen Smart & Final heeft zijn samenwerking met Instacart verder uitgebreid door middel van de introductie van de Shop Smart & Final-app. Volgens Smart & Final stelt de door Instacart ontwikkelde app consumenten in staat om binnen twee uur bestellingen aan huis te laten bezorgen. De app geeft bovendien actuele informatie over waar de geplaatste bestelling zich op elk moment bevindt.
Bron: supermarketnews.com

VS: Food Lion neemt Bi-Lo-winkels over
Food Lion is een overeenkomst aangegaan om vier vestigingen van de Bi-Lo-keten over te nemen in South Carolina. De winkels waren voorheen in beheer van het in Jacksonville, Florida gevestigde Southeastern Grocers, dat vorige maand zijn faillissement heeft aangevraagd. De winkels bevinden zich in Myrtle Beach, Surfside Beach, Florence en Columbia. Met de vier nieuwe vestigingen komt het netwerk van Food Lion in de regio's van Myrtle Beach, Florence en Columbia neer op bijna 70 locaties.
Bron: progressivegrocer.com

Meer winst en omzet voor Amazon
Amazon heeft in zijn eerste kwartaal van dit jaar een fors toename in winst en omzet meegemaakt. Met name de AWS cloud-service en het advertentie-segment hebben voor Amazon veel opgeleverd. De omzet van de e-commercegigant is met inbegrip van de omzet van Whole Foods jaar op jaar met 43% toegenomen. De omzet van de Noord-Amerikaanse tak van Amazon steeg met 46% tot $30,7 miljard (€25,4 miljard), terwijl de internationale omzet met 34% toenam tot $14,8 miljard (€12,3 miljard). De netto winst is verdubbeld tot $1,6 miljard (€1,3 miljard), wat illustreert hoe het bedrijf zich heeft gefocust op het verbeteren van de winstmarges.
Bron: cnbc.com

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018