Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Prijzen Europa dalen nu aanvoer uit Peru de markt bereikt

Zuid-Afrikaanse avocadohandelaar breidt enorm uit

De volumes Zuid-Afrikaanse avocado's groeien gestaag, zo zeer zelfs dat Afrupro, een avocadoteler en -exporteur, zijn handel met 100% zag stijgen ten opzichte van vorig jaar. Voor het eerst in drie jaar tijd worden er dubbele diensten in zijn pakstation gedraaid. 

"De toename van avocado's is enorm dit seizoen," vertelt Afrupro-directeur Simon Tattersall. "Het seizoen verloopt goed met hier en daar wat kwaliteitsproblemen als gevolg van de vele neerslag. Voorafgaand aan het seizoen maakte ik mij wat zorgen over de maten maar het fruit heeft ondertussen prima maten bereikt. Vanwege de grote volumes, denk ik, dat de kleinere maten qua prijs onder druk zullen komen te staan."Tot dusver zijn de prijzen goed geweest, legt hij uit, hoewel de sterke rand telers minder inkomsten oplevert dan vorig jaar. Inmiddels bereiken Hass avocado's uit Peru de Europese markt. "Er zal een groot aanbod op de markt aanwezig zijn vanwege de Peruaanse volumes. Gelukkig heeft het seizoen daar twee tot drie weken vertraging opgelopen, wat ons afzetvenster heeft verlengd. Nu de aanvoer echter op gang komt, hebben we onze export verminderd totdat de grootste volumes verdwenen zijn. We voldoen momenteel alleen aan onze vaste programma's."

Normaal gesproken gebeurt dit in week 21 maar aangezien Peru dit jaar laat was, zal dit rond week 23 zijn. De aanvoer van Hass duurt naar verwachting nog tot week 28. Toen de Peruaanse avocado's op de markt kwamen, was het effect op de prijzen aanzienlijk, afhankelijk van de maten en rassen. 

Afrupro vermarkt op dit moment groenschillige avocado's, Hass en Maluma's. De grote volumes Hass en Maluma gaan veelal naar Duitsland en Spanje. Over een week of twee start ook het supermarktprogramma in het Verenigd Koninkrijk weer voor het bedrijf. 

De Zuid-Afrikaanse sector levert ongeveer 13% van de avocado's in Europa. 


Voor meer informatie:
Simon Tattersall
Afrupro
Tel: +81 477 8444

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:

Reacties:


Wij zijn importeursvoor alle agrarische producten in Iran.
Ons bedrijf heet Parsch Yasmina.
Wij hebben vraag gekregen op korte termijn 100 ton avocado’s ( Feurte)te importeren.
Kunt U FOB Z-Afrika
Of C&F prijs port Bandar Abbas
Of C&F prijs port Bazargan
Graag info
Met dank Ab Weerman
Ab Weerman, Marbella Spanje - 2018/05/15 15:53:17.000© AGF.nl 2018