Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chiquita ondersteunt onderwijsprogramma’s voor kinderen

Bananenbedrijf Chiquita heeft de afgelopen jaren maatregelen genomen om kinderen van haar plantagearbeiders onderwijs te bieden. Nu wil het bedrijf de activiteiten versterken. Binnen tien jaar moeten alle kinderen van plantagemedewerkers de mogelijkheid hebben om goed basisonderwijs te volgen. 



Onderwijsprogramma's en schoolbeurzen 
In vier van de vijf landen waar Chiquita eigen plantages beheert, heeft de producent onderwijsprogramma's voor kinderen van haar arbeiders. In Costa Rica en Guatemala geeft Chiquita kinderen een gratis schoolpakket met de belangrijkste schoolspullen. In Panama, Honduras en Guatemala verstrekt Chiquita schoolbeurzen. De maatregelen maken onderdeel uit van bestaande arbeidsovereenkomsten en individuele afspraken met werknemers. 

Gelijke kansen voor alle kinderen
Chiquita wil haar activiteiten vanaf nu versterken – binnen tien jaar moeten alle kinderen van haar plantagemedewerkers de mogelijkheid krijgen goed basisonderwijs te volgen. In 2020 verwacht het bedrijf 100 scholen en 20.000 kinderen te helpen door het bouwen en renoveren van scholen, en het voorzien van leermaterialen en cursussen in lesgeven. 

Chiquita begint op haar eigen plantages met pilot projecten in Costa Rica, Panama, Guatemala en Honduras. Daarna worden de programma's uitgebreid naar landen waar Chiquita bananen van onafhankelijke telers koopt. Medewerkers krijgen de kans om één betaalde werkdag in te ruilen voor een dag klussen in een school of helpen les te geven. 

Medische zorg voor schoolkinderen
Chiquita zet zich ook in voor de medische zorg van schoolkinderen. Zo kunnen kinderen die in de buurt van de plantage in Costa Rica naar school gaan, oogheelkundige en tandheelkundige zorg met een gratis poetspakket krijgen. Het programma helpt vooral laagopgeleiden in afgelegen gebieden die minder toegang hebben tot medische zorg. 

Publicatiedatum: