Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Chiquita ondersteunt onderwijsprogramma’s voor kinderen

Bananenbedrijf Chiquita heeft de afgelopen jaren maatregelen genomen om kinderen van haar plantagearbeiders onderwijs te bieden. Nu wil het bedrijf de activiteiten versterken. Binnen tien jaar moeten alle kinderen van plantagemedewerkers de mogelijkheid hebben om goed basisonderwijs te volgen. Onderwijsprogramma's en schoolbeurzen 
In vier van de vijf landen waar Chiquita eigen plantages beheert, heeft de producent onderwijsprogramma's voor kinderen van haar arbeiders. In Costa Rica en Guatemala geeft Chiquita kinderen een gratis schoolpakket met de belangrijkste schoolspullen. In Panama, Honduras en Guatemala verstrekt Chiquita schoolbeurzen. De maatregelen maken onderdeel uit van bestaande arbeidsovereenkomsten en individuele afspraken met werknemers. 

Gelijke kansen voor alle kinderen
Chiquita wil haar activiteiten vanaf nu versterken – binnen tien jaar moeten alle kinderen van haar plantagemedewerkers de mogelijkheid krijgen goed basisonderwijs te volgen. In 2020 verwacht het bedrijf 100 scholen en 20.000 kinderen te helpen door het bouwen en renoveren van scholen, en het voorzien van leermaterialen en cursussen in lesgeven. 

Chiquita begint op haar eigen plantages met pilot projecten in Costa Rica, Panama, Guatemala en Honduras. Daarna worden de programma's uitgebreid naar landen waar Chiquita bananen van onafhankelijke telers koopt. Medewerkers krijgen de kans om één betaalde werkdag in te ruilen voor een dag klussen in een school of helpen les te geven. 

Medische zorg voor schoolkinderen
Chiquita zet zich ook in voor de medische zorg van schoolkinderen. Zo kunnen kinderen die in de buurt van de plantage in Costa Rica naar school gaan, oogheelkundige en tandheelkundige zorg met een gratis poetspakket krijgen. Het programma helpt vooral laagopgeleiden in afgelegen gebieden die minder toegang hebben tot medische zorg. 


Publicatiedatum :Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018