Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

VS: Bijna 100 mensen ziek na E.coli uitbraak in romaine sla

Amerikaanse gezondheidsfunctionarissen onderzoeken nog steeds een grote uitbraak van E. coli die met roman sla in verband is gebracht, die al 98 mensen heeft getroffen in 22 staten. Volgens de Amerikaanse ziektebestrijdingsorganisatie (Centers for Disease Control and Prevention – CDC) werden op vrijdag 14 nieuwe gevallen geregistreerd. Tien mensen lijden aan nierfalen en 46 liggen in het ziekenhuis. Er zijn geen sterfgevallen gemeld.

De CDC heeft de uitbraak aan de teeltregio Yuma in Arizona gekoppeld en adviseert consumenten om geen roman sla uit die regio te eten of kopen. Ondertussen wordt de zoektocht naar de exacte bron van de uitbraak voortgezet en worden tientallen bedrijven onderzocht. De Amerikaanse Inspectie van Voedings- en Geneesmiddelen (Food and Drug Administration – FDA) zegt dat de roman sla, die acht gevangenen ziek maakte in een gevangenis in Alaska te hebben getraceerd naar Harrison Farms in Yuma, Arizona.

Volgens bbc.com stond er in de Washington Post het verhaal van een 16-jarig meisje uit Californië dat met hevige pijn naar het ziekenhuis werd gebracht en de diagnose nierfalen kreeg naar aanleiding van de uitbraak. "Ze was aan het proberen gezonder te eten," had haar moeder de krant verteld.

Tests hebben bevestigd dat de Escherichia coli O157:H7 bacteriën in de huidige uitbraak een type toxine produceren, die ernstige ziekte veroorzaakt. Groenten en fruit die in contact komen met de darmen en uitwerpselen van besmette dieren vormen een veelvoorkomende bron van aan E. coli gerelateerde ziekten.Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018