Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

SMK publiceert update certificatieschema PlanetProof producten

Op 1 maart publiceerde SMK het certificatieschema On the Way to PlanetProof Plantaardige producten. De afgelopen maanden is een groot aantal teeltbedrijven aan de slag gegaan met certificeren en zijn de eerste bedrijven op basis van het nieuwe schema gecertificeerd. In dit proces ontstonden er vragen en opmerkingen over het certificatieschema gesteld door telers, keurmerkhouders, adviseurs, certificatie instellingen, e.a.

Update certificatieschema – Aanvullende besluiten
Al deze vragen en opmerkingen zijn verzameld en beantwoord in het document 'Aanvullende besluiten en Interpretatievragen'. 

- Aanvullende besluiten voor een aantal noodzakelijke wijzigingen in het certificatieschema;
- Toelichtingen, interpretaties en antwoorden naar aanleiding van vragen die relevant zijn voor meerdere gebruikers.
De noodzakelijke wijzigingen zijn verwerkt in een update van het certificatieschema. Dit is door het College van Deskundigen agro/food Plantaardig vastgesteld, gepubliceerd per 1 mei 2018 en per die datum geldig. Dit overzicht wordt periodiek bijgewerkt en gepubliceerd op de website.

Update Digitale checklist, Rekentool Broeikasgasemissie en Rekentool Organische stofbalans
- De update van de Digitale checklist maakt het mogelijk om deze voor meerdere gewassen in te vullen en bovendien is het niveau voor toekenning van bonuspunten bij elke keuzemaatregel aangegeven (perceels-, gewas-, of bedrijfsniveau).
- De aanpassing op de Rekentool voor broeikasgasemissie realiseert dat alle invulvelden nu meteen zichtbaar zijn zonder hulp van macrovelden.
- De Organische Stofbalans rekentool is vernieuwd waarbij het nu mogelijk is om de balansberekening op bedrijfsniveau en voor bedekte grondgebonden teelten uit te voeren.

Klimaatmodule open teelt
SMK kondigde eerder aan dat de klimaatmodule open teelt in mei gepubliceerd zou worden. De uitwerking loopt echter enige vertraging op. Wij informeren u als duidelijk is wanneer deze module op de PlanetProof website is te downloaden. De inventarisatie op basis van de klimaatmodule wordt pas na publicatie van de module bij de audits meegenomen.

Bron: Milieukeur

Publicatiedatum :



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018