Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

"Niet iets om even naast je neer te leggen dus, deze materie"

Hulp bij nieuwe regels persoonsgegevens

Wanneer je persoonsgegevens verwerkt, zorg dan dat de zaken op orde zijn per 25 mei 2018. Dan worden de nieuwe regels van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht. Het niet voldoen aan de regels kan forse boetes opleveren. ADN heeft een stappenplan ontwikkeld waarmee leden kunnen gaan voldoen aan de nieuwe richtlijn.

Praktische AVG-hulp
"Middels bovengenoemd stappenplan kun je voldoen aan de richtlijnen van AVG. Dit vraagt wel van jou als ondernemer een actieve houding en een grondige aanpak. Je kunt ervoor kiezen om dit zelf volledig op te pakken. Maar je kunt er ook voor kiezen om hiervoor hulp van de Juridische Dienst van ADN in te schakelen", meldt ADN op haar website.

AVG-handboek
ADN Juridische dienst is doende geweest een AVG handboek samen te stellen gericht op de groente- en fruitspecialisten. "Het AVG handboek vormt het beleid dat jij als ondernemer voert op het gebied van gegevensverwerking. Omdat niet elke onderneming hetzelfde is, dien je het handboek nog wel aan jouw situatie aan te passen. Het handboek is een word document, dat op meerdere plaatsen moet worden ingevuld en aangevuld. Verder dien je ervoor zorg dragen dat jouw praktijk aansluit bij jouw beleid.

Het handboek dient te worden gezien als een register dat je verplicht bent te hebben. Dit volgt uit de AVG! Ook moet je het bijhouden. Als er bijvoorbeeld iets wijzigt binnen jouw onderneming, kan dat gevolgen hebben voor je beleid met betrekking tot het verwerken van persoonsgegevens.

Bij controle door een toezichthouder moet je het handboek kunnen laten zien. Kun je dat niet, dan wordt dat gezien als een overtreding en kan de boete hoog oplopen. Uiteraard allemaal in verhouding, maar boetes kunnen oplopen tot miljoenen euro's. Niet iets om even naast je neer te leggen dus, deze materie."

AVG handboek voor ADN leden
ADN Juridische Dienst stelt het AVG handboek ter beschikking aan leden van ADN. De kosten hiervan zijn € 275,- ex btw. Voor houders van een abonnement bij de Juridische Dienst van ADN is het voordeliger. Het handboek kost dan 3 uur van het abonnement. Dat betekent dat je het handboek kunt aanschaffen als je minimaal een Medium Abonnement hebt bij de Juridische Dienst van ADN. Met een Medium Abonnement heb je recht op 4 uur juridisch advies per jaar voor € 266,- ex btw. Er resteert dan nog 1 uur juridisch advies, vrij te besteden. Klik hier voor meer informatie over onze juridische dienst en de beschikbare abonnementen.

Voor meer informatie
ADN Juridische Dienst
T: (0318) 72 78 26 (tussen 8:30-13:00u.)
juridischadvies@agfdetailhandel.nl


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018