Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Nieuw geautomatiseerd DC voor Woolworths

Botswana: Choppies heeft 19% meer winst in eerste halfjaar
De in Botswana gevestigde supermarktketen Choppies had in zijn eerste halfjaar een toename in winst van 19%. De winst werd voornamelijk gestimuleerd door de verbeterde resultaten van de Zuid-Afrikaanse tak van de keten. Choppies is als discountketen actief in zeven Afrikaanse landen. De winst per aandeel in de periode van zes maanden tot december kwam neer op 5,36 thebe (€0,0045), terwijl dit een jaar geleden nog 4,52 thebe (0,0036) was. De winst per aandeel geldt als een belangrijke graadmeter voor de winst, omdat hierdoor eenmalige financiële ontwikkelingen worden buitengesloten.
Bron: reuters.com

Italië: Crai had jaaromzet van €6,2 mld
Crai had in 2017 een toename in jaaromzet van 5% tot €6,2 miljard. Het jaar ervoor behaalde Crai een omzet van €5,9 miljard. In het afgelopen jaar breidde Crai zijn winkelnetwerk uit met 272 supermarkten en 93 drogisterijen. De coöperatie sloot 2017 af met meer dan 3.400 vestigingen, waarbij er iets meer dan 100 vestigingen zijn geopend onder de nieuwe formats Cuor di Crai, Crai Extra en Pellicano. In 2018 gaat de retailer zich richten op e-commerce. Met het einde van het jaar wil het bedrijf in staat zijn om online bestellingen te bezorgen vanaf zo'n 250 locaties.
Bron: retailanalysis.igd.com

Australië: Nieuw geautomatiseerd DC voor Woolworths
Woolworths is bezig met de aanbouw van een volledig geautomatiseerd distributiecentrum in Melbourne. De nieuwe faciliteiten gaan naar verwachting later dit jaar in gebruik. Voor het nieuwe distributiecentrum is er AU$215 miljoen (€134,6 miljoen) geïnvesteerd. De locatie bevindt zich zo'n 35 kilometer ten zuiden van Melbourne en beslaat een oppervlak van 15,8 hectare. Als het nieuwe distributiecentrum in gebruik wordt genomen zal dit het grootste distributiecentrum van Australië. De faciliteiten zullen meer producten opslaan dan de distributiecentra van Woolworths in Sydney en Brisbane gecombineerd. Het nieuwe centrum zal voornamelijk ondersteuning verlenen aan Woolworths-vestigingen in Victoria.
Bron: retailanalysis.igd.com

1,5% meer jaaromzet voor Dansk Supermarked
Dansk Supermarked had in 2017 een toename in jaaromzet van 1,5% tot DKK58,8 miljard (€7,9 miljard). De bruto winst van de Deense retailer steeg met 26,6% tot DKK2,2 miljard (€295,2 miljoen). CEO Per Bank is tevreden over het resultaat, omdat zowel in de Deense sector als in het buitenland de omzet is toegenomen. "Daarnaast had Netto Denmark zijn sterkste jaar ooit en is onze winst verbeterd. We verwachten in de komende jaren dat we onze positie in Denemarken versterken en dat we verder blijven investeren in de online sector. Ook willen we het tempo opvoeren van onze uitbreidingen in Zweden en Polen."
Bron: retailanalysis.igd.com

VK: Co-op lanceert mobiele site voor personeel
Co-op heeft onder de naam Shifts een nieuwe app geïntroduceerd voor zijn medewerkers. Door middel van Shift kunnen Co-op werknemers zien op welke dagen en voor hoeveel uren ze staan ingeroosterd. Ook kunnen ze via de mobiele app zien op hoeveel vrije uren ze recht hebben. Eerder werd met succes een proefperiode afgerond, waarbij zo'n honderd medewerkers de app konden gebruiken. Na de officiële lancering van Shift hebben in 48 uur tijd meer dan 10.000 stafleden zich via de app geregistreerd.
Bron: theretailbulletin.com

Ahold Delhaize begint initiatief voor AI-onderzoek
Ahold Delhaize heeft een nieuw samenwerkingsverband opgestart, waarin wordt onderzocht hoe kunstmatige intelligentie gebruik kan worden om aanbevelingen voor consumenten te automatiseren en hoe de doorstroom van goederen beter kan worden beheerd. Ahold Delhaize is het samenwerkingsverband aangegaan met het Innovation Center for Artificial Intelligence (ICAI), een wetenschappelijk orgaan in de publieke sector dat vorige week officieel werd geopend in het Amsterdam Science Park. Het ICAI focust zich op de ontwikkeling van technologieën op basis van kunstmatige intelligentie, waarbij wordt samengewerkt met de overheid, andere wetenschappelijk instituten en organisaties in het bedrijfsleven. Het ICAI is op gericht door de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit.
Bron: winsightgrocerybusiness.com

Lotte verkoopt Chinees filiaal 
De Zuid-Koreaanse retailer Lotte Shopping heeft toegezegd een van zijn zes Chinese vestigingen over te dragen aan het Chinese Wumei Holdings. Met de overname is een bedrag gemoeid van 248,5 miljard won (€192,3 miljoen). Vorig jaar koos Lotte Goldman Sachs uit om de verkoop van de Lotte Mart-keten in China te regelen. De meeste Lotte Mart-winkels werden op last van de Chinese overheid gesloten naar aanleiding van politieke spanning tussen China en Zuid-Korea. Lotte had eerder als plan aangehouden om de Chinese filialen voor het einde van 2017 van de hand te doen.
Bron: reuters.com

Australië: 1,3% toename in kwartaalomzet Wesfarmers
De Australische retailer Wesfarmers heeft in het derde kwartaal een omzetgroei behaald van 1,3%. De vergelijkende winkelomzet van Bunnings UK nam echter met 15,4% af wegens het slechte weer van maart. Wesfarmers gaf verder aan dat de omzet van drank en voedingsmiddelen in het afgelopen fiscaal jaar met 1,9% steeg tot A$25,1 miljard (€15,7 miljard).
Bron: reuters.com

VS: Kings Food Markets heeft nieuw systeem voor inventaris

Kings Food Markets heeft een nieuw, geavanceerd platform geïnstalleerd om de voorraden bij supermarkten beter te beheren. Het systeem is een oplossing gebaseerd op scantechnologie en heeft de naam Repositrak. Repositrak is ontwikkeld door het in Salt Lake City gevestigde IT-bedrijf Park City Group. Dankzij het nieuwe systeem werkt Kings Food Markets efficiënter, is er minder sprake van tekorten bij winkels en kan er makkelijker worden afgerekend met leveranciers. De omzet kan naar schatting toenemen met tussen de 3% en 10% dankzij verbeterde prestaties van vestigingen die van Repositrak gebruik maken.
Bron: progressivegrocer.com

VS: Walmart werkt samen met DoorDash aan bezorgdienst
Walmart gaat samenwerken met DoorDash. DoorDash is gevestigd in Atlanta, Georgia als een bezorgdienst voor restaurantmaaltijden. Het bedrijf levert koeriers aan bedrijven en zorgt voor een backend platform om online bestellingen te verwerken. Walmart kan door middel van de samenwerking met DoorDash in rap tempo zijn bezorgnetwerk uitbreiden, terwijl de benodigde klantenrelaties binnenshuis worden gehouden.

Bron: businessinsider.com

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018