Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Cuba zet in op jaarrond avocado-oogst

Cuba is van plan om gedurende het hele jaar avocado te kunnen oogsten met een nieuw gefaseerd zaaisysteem waarin verschillende variëteiten en klonen van het gewas afgewisseld worden. Het systeem is ontworpen om te kunnen voldoen aan de grote vraag naar de avocado.

Het voorstel, ontworpen door het Onderzoeksinstituut voor de Tropische Fruitteelt (IIFT), wordt al toegepast in de provincie Artemisa (in het westen) volgens berichtgeving van het door de staat gerunde Cubaanse Persbureau.

Het onderzoek van het IIFT heeft zich uitgebreid naar de oogst van de mamey of sapodilla en maakt het bovendien mogelijk om het gedrag van het fruit te beoordelen op basis van de rijpingstoestand, de klimaatomstandigheden en de bodemeigenschappen in iedere regio.

Cuba beschikt over meer dan 300 landbouwcoöperaties die verantwoordelijk zijn voor het in stand houden van een stabiele en diverse aanvoer van fruit voor de hotels en de landbouwmarkten van het eiland. In het geval van de populaire winkels slaagt die missie niet altijd.


Bron: EFE

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018