Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Sainsbury's belooft lagere prijzen na fusie met Asda

Sainsbury's heeft de fusieplannen met Asda, momenteel eigendom van het Amerikaanse Walmart, bevestigd. De supermarkt liet weten dat de prijzen in beide ketens zullen dalen als gevolg van de fusie. Volgens Mike Coupe, CEO, zullen er geen filialen gesloten worden of banen verloren gaan.

De combinatie van de tweede en derde grootste supermarkt van het Verenigd Koninkrijk zal een kolos opleveren met een aandeel van bijna 1 pond van elke 3 pond die aan kruidenierswaren worden uitgegeven. Coupe, die ook de nieuwe combinatie zal leiden, ziet de combinatie als de "best passende optie." De aandelen Sainsbury's stegen met 16% in reactie op het overnamenieuws. Walmart, dat sinds 1999 eigenaar is van Asda, zal 42% van de aandelen in bezit houden.

De supermarkten verwachten de prijzen na de fusie met 10% te kunnen laten dalen voor "veel producten die consumenten regelmatig kopen." De BBC meldt dat Sainsbury's en Asda als aparte merken zullen blijven bestaan. Coupe voegde daar aan toe: "Het afgelopen weekend is in veel commentaren gezegd dat de enige manier om dat voor elkaar te krijgen is door filialen te sluiten. Dat is niet waar."

Na de overname zal Argos outlets openen in de Asda winkels. Sinds 2016 is Argos onderdeel van Sainsbury's en wordt de keten geïntegreerd in de eigen winkels.

De combinatie zal marktleider Tesco, goed voor 30% van de Britse markt van de troon stoten. Daarmee krijgt het meer gewicht in de markt. Vanuit de politiek zijn er wel zorgen, zo klonk uit het Labour-kamp de zorg dat de macht van de combinatie te groot wordt vanwege een "immense inkoopmacht, wat hen de mogelijkheid geeft om scherp te onderhandelen met hun leveranciers."

De Britse mededingingsautoriteit zullen waarschijnlijk de plannen nog onderzoeken.

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018