Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwbouw Zwitserse fruithandelaar GEISER agro.com

Om aan de constant groeiende behoeftes van de markt te kunnen voldoen en om qua kwaliteit, prestaties en productveiligheid te kunnen overtuigen, richt GEISER agro.com een nieuw competentiecentrum op met een bewaringscapaciteit van circa 2.000 ton fruit en een appelsorteerinstallatie van de nieuwste generatie. Hoog moderne technologie voor de verwerking, bewaring en verpakking van handfruit maakt het mogelijk om de klanten het hele jaar door van kwalitatief hoogwaardige producten te voorzien, daarbij gebruikmakend van de hoogste moderne standaard wat betreft water- en energie-efficiëntie.


Boven: de huidige status van het nieuwe competentiecentrum
Onder: een impressie van het toekomstige gebouw

De nieuwbouw met een bouwvolume van circa 115.000 m3 bevindt zich op een ideaal gelegen plaats direct aan de snelweg A1, in Rüdtligen-Alchenflüh. Om beter gebruik te kunnen maken van gemeenschappelijke synergieën, werd het nieuwe dienstverleningscentrum direct tegen het huidige gebouw van het aardappelcompetentiecentrum, Terralog, aangebouwd.



Ingebruikname & heropening
De ingebruikname van het hoog moderne competentiecentrum staat reeds voor augustus 2018 geplant. Op het areaal van circa 22.000m2 werd een meerdere verdiepingen tellend bedrijfsgebouw met een grondoppervlak van circa 7.000 m2 en een totaal oppervlak van 17.000 m2 gerealiseerd. In de kelder is er reeds een opslagoppervlakte van 5.690 m2 verhuurd.

Het indrukwekkende project is een belangrijke mijlpaal en wegwijzende stap voor de toekomst van de bedrijfsgroep. De tot nu toe circa 150 arbeidsplaatsen bij GEISER agro.com blijven bij de nieuwe vestiging behouden. De nieuwe vestigingsplaats zal de regio met een nieuwe aantrekkelijke werkgever en uiterst moderne arbeidsplaatsen verrijken. De nieuwe vestiging wordt met een open dag gevierd. Deze staat voorlopig in de herfst van 2018 gepland. Verdere informatie over het event en de opening is vanaf circa zomer 2018 op de homepage www.geiser-agro.com te vinden.


Nieuw oogstjaar
In aansluiting op de nieuwbouwplannen vat de directie van de groothandelsonderneming eveneens de actuele marktsituatie in de categorie hardfruit samen. In zoverre het weer constant blijft en de fruitbomen van milde temperaturen mogen blijven genieten, ziet GEISER agro.com een goede appel- en perenoogst tegemoet. Daardoor zullen de nieuwe bewaringsmogelijkheden voor het komende seizoen vermoedelijk reeds volop in gebruik zijn. Met name vergeleken bij het afgelopen seizoen toen de steenfruitbranche vanwege vorstschade voor grote uitdagingen stond.

 


De hoogwaardige clubrassen van GEISER agro.com ag

Vooraanstaande steenfruitaanbieder
GEISER agro.com is een vooraanstaande aanbieder van hardfruit en lid van de GEISER bedrijfsgroep. Het bedrijf staat voor kwaliteit, versheid, hoogwaardige producten en dienstverlening. In nauwe samenwerking met fruitdeskundigen zoekt GEISER agro.com continu naar nieuwe passende clubrassen en het assortiment wordt dan ook continue aangepast aan de klantbehoeftes. Enkele variëteiten in het portfolio van de firma zijn Jazz, SweeTango en de QTee. Bovendien horen innovatie en agrarisch logistieke competentie tot de sterke punten en wordt er toekomstgericht gehandeld.

Verdere informatie:
GEISER agro.com ag
CEO: Michel Nick
Kühlhausstrasse 6
CH-4901 Langenthal
Tel. +41 58 252 11 11
Fax +41 58 252 13 13
Publicatiedatum: