Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Russische tak McDonald's schakelt over op Russische frites

De Franse frietjes van Russische McDonald's-vestigingen worden voortaan bereid met Russische aardappelen. Amerikaanse handelssancties hebben geleid tot een zwakkere wisselkoers voor de Russische Roebel en heeft de handel met het buitenland beperkt. 

McDonald's maakte in Rusland al vaker gebruik van Russische ingrediënten. De aardappelen die voor frites werden gebruikt, kwamen tot nu toe echter uit Nederland en Polen, omdat Russische aardappelen hier niet volledig geschikt voor waren.

Door gebruik te maken van Russische aardappelen kan McDonald's in Rusland de problemen met de instabiele wisselkoers van de roebel omzeilen. Hoewel de roebel door de stijgende olieprijzen zich wat meer heeft hersteld ten opzichte van het diepterecord in 2016, blijven de westerse sancties van kracht. In reactie daarop heeft Rusland zelf in 2014 een embargo ingesteld met betrekking tot de import van verschillende Westerse producten.

Een faciliteit ten zuiden van Moskou maakt nu gebruik van lokaal geteelde aardappelen om diepvriesfrites te produceren, die aan de 651 Russische vestigingen van de fastfoodketen wordt geleverd. De faciliteit heeft de capaciteit om per jaar meer dan 200.000 ton aan aardappelen te wassen, te snijden en in te vriezen.


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018